Kıtır Ekmekli Salata Tarifi
Malzemeler
6 dilim çok tahıllı ekmek
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 tane kırmızı soğan
1 tane kırmızı biber
3 tane salatalık
20 tane kiraz domates
200 gram örgü peynir
3 dal fesleğen
Yarım çay bardağı dörde bölünmüş koz içi
Tuz
Üzerine:
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı limon suyu
Kıtır Ekmekli Salata Yapılışı
1 Ekmek dilimlerini küp doğrayıp, yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerine 4 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 radde fırında 10 dakika tutup kenara alın. 2 Soğanı piyazlık, kırmızı biber ve salatalıkları halka doğrayın. Domatesleri dörde bölün. Peyniri küp doğrayın. Doğradığınız malzemeleri servis tabağına alın.
Ekmek, koz ve fesleğen yapraklarını ek edin. Üzerine zeytinyağı, limon, suyu ve tuz ekleyip harmanladıktan sonra servis yapın.
|