salata pastası
salata pastası
Malzemeler
1,5 Kg Patates
250 Gr Pancar Turşusu
2-3 Ad Havuç
4-5 Ad Taze Soğan
Maydanoz-Dereotu-Nane(Küçük Demetlerden)
Ağız Tadınıza Göre Tuz-Limon-Zeytinyağ-Karabiber
Yapılışı
Patatesler haşlanır.Soyulur,rendelenir.İçine tuz,karabiber,limonsuyu,zeytinyağ konur ve iyice yoğrulur.Oluşan patates hamuru 3 e bölünür.Ayrı ayrı kaplara konur.
Birinci parçaya pancar turşusu rendelenir.Yine yoğrulur.Yuvarlak borcam tencere ıslatılır.Suyu süzülür.Pancarlı patates karışımı tencereye yayılır,üzeri düzlenir.
İkinci patates hamuruna rendelenmiş havuç ister çiğden ister 1 a? kaşığı sıvıyağda sotelenerek konur ve yoğrulur.Pancarlı karışımın üzerine parça parça koyup çok bastırmadan ikinci kat oluşturulur.Parça parça dememin sebebi hepsini koyup bastırarak yaymaya çalışınca kenarlardan pancarlı karışım yükseliyor orantısız bir manzara oluşuyor.
Üçüncü patates hamuruna doğranmış yeşillikler ve taze soğan ek edip yoğrulur.Yine parça parça havuçlu karışımın üzerine eşit şekilde yayılır.
Tencerenin ağzı kapatılarak buzdolabında bir gece bekletilir.Servis edileceği vakit düz bir servis tabağına aksi çevrilip tencereden alınır.Çımayacak olursa düz bir bıçakla kenarlarından geçilir.
İşte elinizde muhteşem bir salata pastası :-))
Afiyet Olsun...
|