#1  
Alt 08.Ocak.2019, 23:58
Elif Elif isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 08.Ocak.2019
Mesajlar: 278
Standart Neden daha çok prebiyotik gıda yemeliyiz

Neden daha çok prebiyotik gıda yemeliyiz

Prebiyotikler bağırsaktaki yararlı canlı organizmalar için g?da kaynağıdır, yararlı canlı organizmalara ise probiyotik denmektedir.

En mühim görevi sindirim sisteminin daha iyi çalışması olan probiyotikler, dolayısıyla daha kuvvetli bir bağışıklık sistemine, enfeksiyonları önlemekten daha iyi bir psikolojik dengeye kadar aka bir alanda insanlara hizmet ediyor. Tabii ki onların da beslenmeye ihtiyacı var ve prebiyotikler burada devreye giriyor.

Prebiyotikler, bazı besinlerde doğal bir şekilde bulunan besinsel liflerdir ve bu bileşenler en iyi kuşkonmaz, muz, enginar, yer elması, karahindiba, tam tahıllı ürünler, taze sarımsak, pırasa ve soğanda bulunur. İyi bakteriler, prebiyotikler ile beslendiğinde sadece sayıları artmakla kalmıyor, aynı zamanda vücudumuza olan pozitif etkileri artıyor.

1. Daha iyi bir uyku

Colorado Boulder Üniversitesi'nde yapılan araştırma, stresli olaylardan sonra prebiyotik gıdaları tüketmenin uyku kalitesini arttırdığını belirtiyor. Bu vaziyet hem tamamlandığında daha dinç hissetmemizi sağlayan REM uykusu ve hem de vücudun tamirinin gerçekleştiği NREM uykusu için geçerli.

2. Daha iyi bir psikoloji ve beyin sağlığı

Vücudumuzu onar?m eden NREM uykusunun daha kaliteli olması ve daha iyi bir sindirim, direkt olarak beyin gelişimini etkiliyor. UCB'nin araştırması böyle bir beslenme tarzının erken yaşlarda alışkanlık haline getirilmesinin daha kaliteli bir uyku, daha sağlıklı bir bağırsak mikrobiyomu ve verimli bir beyin/psikolojik sağlık dengesini sağladığını belirtiyor.

3. Stresin vücudumuzdaki etkilerini azaltma

Araştırma aynı zamanda dinç hissetmemizi sağlayan daha kaliteli bir REM uykusunun stresin etkilerini azalttığını belirtiyor. Yapılan araştırmalar travma sonrası kaliteli bir REM uykusu deney edenlerin travma sonrası stres bozukluklarından etkilenmediğini gösteriyor.

4. Kalın bağırsak kanseri riskini azaltır

9 tane farklı araştırmanın sonuçlarını inceleyen Minnesota Üniversitesi Gıda Bilimi ve Beslenme uzmanları prebiyotik gıdalar ile beslenmenin, kalın bağırsak mikroflorasını canlı tutarak ve düzenleyerek kalın bağırsak kanserinin gelişmesini önlediğini belirtiyor.

5. Kalsiyum emilimi arttırır

Kalsiyum içeren ürünlerin prebiyotik içeren gıdalar ile birlikte tüketilmesi, hem bağırsaklarda emilimi hem de ergenlik döneminde çocuklar için kemik oluşumunu destekliyor. Yapılan bazı araştırmalar sadece ergenlik değil, 27 yaşına kadar tüm bireylerin de aynı şekilde etkilendiğini savunuyor.

6. Tokluk hissini arttırır

Prebiyotik içeren gıdalar lifli yiyecekler olduğu için aynı zamanda yemeklerden sonra daha çok doygunluk hissi sağlıyor, bu da kilo vermeyi ve obezitenin önüne geçmeyi kolaylaştırıyor.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Forum Jump


Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:07.

Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.36 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.

 

ankara escort ankara escort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort eryaman escort eryaman escort ankara escort eryaman escort kızılay escort escort ankara çankaya escort kızılay escort ankara eskort Antalya Seo tesbih
Flim izle Sex Hikayeleri Online Dizi izle Yeşilçam Filmleri Ataşehir Escort ankara escort