Kanserden korunmak için Hünnap tüketin
Kanserden korunmak için Hünnap tüketin
Hünnap meyvesinin adını daha evvel hiç duymamış hatta tadının bile nasıl bir şey olduğunu bilmiyor olabilirsiniz. Ancak bilenlerin vazgeçemediği ve sağlık açısından bolca yararı olan bu meyvenin hazır şimdi tam mevsimiyken tanışmanızda yarar olduğunu düşünüyorum. Öyle ki kanserden korunmak için hünnap tüketin…
Eski çağlardan beri Çin'de alternatif tıp yöntemi olarak kullanılan hünnap meyvesi, son zamanlarda ülkemizde de popüler olmaya başladı. Sonbaharda, semt pazarlarında ve marketlerde karşımıza çıkan bu meyve Çin'de ölümsüzlük meyvesi olarak anılıyor. Peki gerçekten sağlığa bu kadar faydalı mı? Öncelikle hünnabın içerisinde A ve C vitaminlerinden bolca bulunduğunu bilmenizde yarar var. Ayrıca hünnap; kalsiyum, magnezyum, fosfor ve potasyum yönünden de oldukça varl?kl? bir meyve. Bu özellikleri sayesinde bağışıklık sisteminizi güçlendiren hünnap, birçok hastalığa da iyi geliyor. Özellikle sakinleştirici ve uykuya yardımcı olan şifa kaynağı hünnabın sağlığa olan diğer faydaları neler merak ediyorsanız bu yazım tam size göre…
Uykusuzluğa karşı, yatmadan evvel hünnap çayı için
Meyvenin içerisinde yer saha jujuboside A maddesinin beyindeki hipokampusu etkileyerek uykusuzluk ve anksiyetinin hafifletilmesine yardımcı olur. Hünnap meyvesi aynı zamanda flavonoidler, saponinler ve polisakkaritler olarak bilinen bileşikleri de içerir. Çalışmalar, hünnapta yer saha yüksek saponin içeriğinin, tüm sinir sistemi üzerinde yatıştırıcı bir etkiye sahip olduğunu göstermiştir. Hünnabın dinlendirici etkisi sayesinde yatmadan evvel bir fincan hünnap çayı içerek rahat bir gece uykusu çekebilirsiniz.
Kanserden korunmak için Hünnap
Hünnap meyvesinin bilinen en mühim özelliği vücudu kansere karşı korumasıdır. İçerisinde bulunan antioksidan ve C vitamini sayesinde kanser hastalıklarına karşı koruyucu etkiye sahiptir. Yapılan araştırmalarda hünnabın birçok kanser türünde iyileştirici etkisi olduğu ortaya çıkmıştır.
Kabızlık problemine iyi gelir
Hünnap sindirim sağlığı içinde oldukça faydalı bir meyvedir. Öyle ki sindirimi kolaylaştırarak kabızlığa problemini giderir. Hünnap, kabızlıkta bağırsak geçiş süresini azaltarak, dışkı nemini arttırır. Böylece bu problemi engellemiş olur.
Stresi azaltır
Hünnapta bulunan jujuboside A maddesinin, zihin ve gövde üzerinde yatıştırıcı bir etkiye sahip olduğu bilinir. Bu yüzden Çin'de alternatif tıpta doğal bir antidepresan olarak kullanılıyordu. Yapılan araştırmalarda, hünnap meyvesinin tohumlarının hayvan deneklerinde anksiyeteyi azaltmada bilhassa rol oynadığı görülmüştür.
Kan basıncını dengeler
Bir diğer sağlığa olan faydası da kan basıncı üzerindeki müspet etkisidir. Potasyum kan basıncını sağlıklı seviyelerde tutar, hünnap aynı zamanda potasyum içerdiğinden yüksek olduğu için kan basıncını dengeler.
Kemikleri güçlendirir
Hünnap, içerisinde bol miktarda fosfor içerdiği için kemik sağlığında oldukça etkilidir. Aynı zamanda tekrar içerisinde bulunan kalsiyum kemik gücünü arttırarak kemikleri güçlendirir.
Bağışıklığı arttırarak, hastalıklarla savaşır
Antioksidan ve C vitamini yönünden oldukça varl?kl? bir meyve olan hünnabı tüketerek bağışıklığınızı güçlendirebilirsiniz. Antioksidanlar serbest radikallerin sebep olduğu hasarı engelleyen besinlerdir. Vücuttaki aşırı serbest radikal seviyeleri, yaşlanma sürecini hızlandırmanın yanı sıra kanser ve yürek hastalığı gibi daha a??rba?l? sağlık sorunları ile bağlantılıdır.
Bağışıklığı arttırmak için olmazsa olmaz bir vitamin olan C vitaminini vücudumuz kendi başına üretemez. Bu sebeple, beslenmenizde yeterli miktarda C vitamini aldığımızdan emin olun. İşte bu noktada yüksek oranda C vitamini içeren hünnap tüketerek bağışıklığınızı arttırabilirsiniz.
Alıntıdır.
|