PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : TEOG Tercihleri Başlıyor


ZaLiM
08.Ocak.2019, 22:22
e-Okul üzerinden TEOG tercihlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. MEB tarafından yapılan son dakika açıklamasıyla beraber öğrenciler TEOG tercihlerini e-Okul üzerinden de gerçekleştirebilecekler. Aynı zamanda MEB, TEOG tercihleri hakkında merak edilen 44 soruya da yan?t verdi. İşte e-Okul TEOG tercih ekranı ve başvuru tarihleri

Merakla beklenen TEOG tercihleri artık yapılıyor. 29 Haziran tarihinde TEOG yerleştirme puanlarının açıklanmasıyla beraber 2016 liselerin taban puanları da belli olmuştu. Şimdi ise TEOG yerleştirme tercihleri başlıyor. Evlerinden TEOG tercihlerini yapmak isteyen öğrenciler e-Okul üzerinden tercihlerini gerçekleştirebilecekler.

TEOG YERLEŞTİRME TERCİH İŞLEMLERİ NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

Yerleştirme işlemleri için tercihler 15 Temmuz 2016 tarihinden itibaren 25 Temmuz 2016 saat 17:00'ye kadar http://e-okul.meb.gov.tr adresinden yapılabilecektir. Yerleştirme işlemleri için yapılan tercihler http://eokul.meb.gov.tr adresinden bireysel olarak yapılabilecektir. Tercih yapabilmek için, açılan tercih işlemleri ekranındaki «TERCİH YAPMAK İSTİYORUM» butonu seçilecektir. Tercihler mutlaka herhangi bir mektep müdürlüğüne gidilerek elektronik ortamda onaylatılacaktır. Onaylanan tercih formunun iki nüsha çıktısı alınarak mektep müdürlüğü yetkilisi ile veli tarafından imzalanacak; bir nüshası okulda saklanacak ve diğer nüshası veliye verilecektir. Onaylama işlemi tamamlandıktan sonra herhangi bir rötu? yapılamayacaktır. Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemleri tamamlanmış olacaktır. Öğrenciler yerleştirme işlemleri için en çok 25 mektep tercihinde bulunabilecektir.

TEOG YERLEŞTİRMEDE EN FAZLA KAÇ OKUL TERCİH EDİLEBİLİR?

Yanıtı: Öğrenciler yerleştirme işlemleri için en çok 25 mektep tercihinde bulunabilecek

Soru: Tercih başvurularının başladığı 15 Temmuz 2016 tarihinden evvel hususi okullara kayıt yaptıran öğrenciler yerleştirme işlemleri için tercih yapabilir mi?

Yanıt: 30 Haziran - 14 Temmuz 2016 tarihleri arasında hususi okullara kati kayıt yaptıran öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır. Kayıt işlemini yapan bu öğrencilere tercih ekranı açılmayacaktır. Bu öğrenciler mektep değiştirmek isterlerse bu işlem yerleştirmeye temel atama döneminde, atama şartlarını taşıyanlar için olas? olabilecektir.

Öğrencilerin yerleştirmeye temel puanları (YEP) ne zaman, hangi adresten duyuru edilecek?

-Öğrencilerimizin yerleştirmeye temel puanları, 29 Haziran 2016 tarihinde http://e-okul.meb.gov.tr adresinde duyuru edilecektir.

Tercih ve yerleştirme işlemleriyle ilgili duyurular nereden takip edilebilir?

-Tercih ve yerleştirme işlemleriyle ilgili tüm duyurulara ..::T.C. M ile http://www.odsgm.meb.gov.tr adreslerinden ulaşılabilir. Ayrıca bu süreçte yapılması gereken işlemlerle ilgili tüm ortaokul müdürlüklerinden bilgi edinilebilir.

Tercih yapılacak okulların tanıtım bilgileri (yabancı dil, pansiyon durumu, öğrenim süresi, alan/dal…) nasıl öğrenilebilir?

-Okulların tanıtım bilgilerine 29 Haziran 2016 tarihinde http://e-okul.meb.gov.tr adresinden ve okulların bağlı olduğu ilgili umumi müdürlüklerin web sayfalarından ulaşılabilir

Okulların kontenjan tabloları ne zaman, hangi adresten duyuru edilecek?

-Yerleştirme yapılacak okulların tercihlere temel kontenjan tabloları, 29 Haziran 2016 tarihinde http://eokul.meb.gov.tr adresinden duyuru edilecektir

Güzel sanatlar veya spor liselerine kayıt yaptıran öğrenciler yerleştirme veya yerleştirmeye temel atama işlemleri için tercih yapabilir mi?

-Güzel sanatlar veya spor liselerine kayıt yaptıran öğrenciler, yerleştirme işlemleri ve yerleştirmeye temel atama işlemleri için tercih yapabilirler. Ancak, bu öğrenciler tercihleri doğrultusunda bir okula yerleştirilmeleri halinde, güzel sanatlar lisesi veya spor lisesindeki kayıtları iptal olacaktır. Tercihleri doğrultusunda yerleştirildikleri okula kayıtları otomatik olarak yapılacaktır

Yerleştirme işlemleri için tercihler ne zaman, hangi adresten yapılacaktır?

-Yerleştirme işlemleri için tercihler 15 Temmuz 2016 tarihinden itibaren 25 Temmuz 2016 saat 17:00'ye kadar http://e-okul.meb.gov.tr adresinden yapılabilecektir.

Yurt dışından sınava giren öğrenciler tercih başvurularını nasıl yapacak?

-Yurt dışından sınava giren öğrencilerden e-okul sistemine kayıtlı olanlar http://e-okul.meb.gov.tr adresinden tercih yaparak ortaokul müdürlüklerine tercihlerini onaylatacaktır. Tercihlerini mektep müdürlüklerine onaylatma imkânı olmayanlar ise Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu'nda yer saha Açık Öğretim Ortaokulu ve Yurt Dışı Yerleştirme Tercih Ön Çalışma Formu (Ek-2)'nu doldurup APS veya dengi hızlı posta hizmeti ile 25 Temmuz 2016 mesai bitimine kadar Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Umumi Müdürlüğü-06500 Teknikokullar Yenimahalle/ANKARA adresine gönderecektir. Postada meydana istikbal gecikmeden öğrenci velisi mesul olacaktır.