PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Teşvik sonuçları? Teşvik sonuçları 2018 sorgulama | MEB özel okul teşvik tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?


ZaLiM
08.Ocak.2019, 22:22
Teşvik sonuçları? Teşvik sonuçları 2018 sorgulama | MEB hususi mektep teşvik tercih sonuçları ne vakit açıklanacak?



MEB teşvik sonuçları öğren sayfasında Milli Eğitim Bakanlığı “5580 sayılı yasa kapsamındaki hususi okullarda öğrenim gören/görecek öğrenciler için verilecek eğitim ve öğretim desteği uygulama e-kılavuzu” içerisinde 17 Eylül 2018 tarihinde tercih sonuçlarının yayınlanacağını açıkladı. Bugün sonuçlar açıklanırken, atama ve kayıt işlemleri ile ek yerleştirme ne vakit yapılacak sorusunun cevabı verildi.

TERCİH TAKVİMİ 2018 (MEB ÖZEL OKUL TAKVİMİ)

7 Eylül’de başvuru sonuçları açıklandıktan sonra, aynı gün ‘öğrencilerin tercih işlemleri’ başlıyor. 10 gün sonra, 17 Eylül 2018 tarihinde, MEB tercih sonuçları kurumun resmi web sayfasında açıklanıyor. Tercih sonuçları açıklandıktan sonra atama veya kati kayıt işlemleri tarihleri ise 17 Eylül 2018 – 21 Eylül 2018 tarihlerinde yapılacak. Tercihlerden sonra MEB ek yerleştirme sonuçlarını 24 Eylül 2018 tarihinde açıklayacak.


► https://basvurular.meb.gov.tr/bsv2_4...d/Default.aspx ◄



ÖZEL OKULLARDA DESTEK KONTENJANI KAÇ?

Eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazanan öğrencilerin yerleştirme işlemlerinde, yerleştirme puanları her sınıf seviyesinde ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Sınıf seviyelerinin her birine okulun destek kontenjanının yüzde 25’i kadar öğrenci yerleştirilir. Her sınıf seviyesine yap? kontenjanının yüzde 25’inden çok öğrenci yerleşemeyecektir.

MEB DESTEK TUTARLARI 2018

Okul öncesi 6 bin öğrenciye MEB 3.060,00 TL destek verecek. 15 bin ilkokul öğrencisine 3.680,00 Türk Lirası, 15 bin ortaokul öğrencisine 4.280,00 Türk Lirası, 15 bin ortaöğretim öğrencisine 4.280,00 Türk Lirası ve 24 bin esas lisede okuyan öğrenciye 3.680,00 Türk Lirası destek verecek. Destekten yararlanan öğrenci sayısı 75 bin.

TEMEL LİSELERDE DESTEK KONTENJANI

Temel liselerde 9, 10 ve 11’inci sınıf seviyesinin her birine, okulun eğitim ve öğretim desteği kontenjanının yüzde 20'si kadar; 12’nci sınıf seviyesine ise okulun destek kontenjanının yüzde 40'ı kadar öğrenci yerleştirilecektir.Bina kontenjanlarının boş kalan bölümlerine, hususi okulu dışarıdan tercih eden öğrenciler ve hususi okula kayıtlı olan öğrencilerden en yüksek puana göre öğrenciler yerleştirilecek olup, okulun yap? kontenjanının dolması halinde ilgili hususi okula kayıtlı öğrencilerden puan üstünlüğüne göre yerleştirme işlemi yapılacaktır.

YERLEŞTİRME PUANI NASIL BELİRLENECEK?

Öğrencilerin tercihleri sonucunda ilgili hususi mektep için iki yerleştirme puanı duyuru edilecektir. Yerleştirmede oluşan en düşük puanlar; kurulu? dışından yerleşen öğrenci ile okulun kayıtlı öğrencisinin en düşük puanları olacaktır. Okulların eğitim ve öğretim destekli kontenjanlarının üzerinde destek kapsamında yerleştirme işlemi yapılmayacaktır. Ek Yerleştirme işlemi için ayrıca tercih alınmayacak olup ilk tercihlere göre okulların boş kalan kontenjanlarına yukarıdaki esaslar doğrultusunda yerleştirme yapılacaktır.

Alıntıdır.