PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bakan Nabi Avcı EBAyı tanıttı - 20102015


ZaLiM
08.Ocak.2019, 22:22
Sevgili MegaForum Kullanıcıları,

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Yeni Eğitim Bilişim Ağı'na (EBA) ilişkin, "EBA'nın bizim açımızdan bir başka mühim tarafı da bu programı kullanan öğrencinin de öğretmenin de kayıtlarını bizim izleme şansımız var. Biz bu kayıtlar üzerinden hem öğretmenlerimizin hem öğrencilerimizin performansını ayrıca değerlendirme şansına sahip olacağız" dedi.

Avcı, Sabancı Öğretmenevi'nde düzenlenen EBA tanıtım toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

EBA'ya öğrenci ve öğretmenlerin ilgisinin nasıl olduğunun sorulması üzerine, Avcı, platformun kullanım oranlarının şu anda hızla arttığını ve sayının 8 milyonu geçtiğini söyledi.

EBA'nın tanınırlığının artması için mektep aile birliği düzeyine varıncaya kadar programlar düzenlediklerini belirten Avcı, şöyle devam etti:

"Bu yıl 4 milyon 300 bin öğrencimiz takviye kurslara başvurdu. EBA'nın bizim açımızdan bir başka mühim tarafı da bu programı kullanan öğrencinin de öğretmenin de kayıtlarını bizim izleme şansımız var. Biz bu kayıtlar üzerinden hem öğretmenlerimizin hem öğrencilerimizin performansını ayrıca değerlendirme şansına sahip olacağız. Bir öğretmenimiz bu programı ne kadar kullanmış, buradan ne kadar test, s?nav yapmış, ödev vermiş, mevzu, bahis anlatmış tüm bunları kayıt altına almış oluyoruz. Dolayısıyla her öğretmenimizin performansına dair elimizde çok ölçülebilir bir veri tabanı oluşuyor. Öğrencilerimiz için de aynı şey geçerli. Öğrencinin de buradaki performansını değerlendirme şansımız olacak. Öğrenci ne kadar gayret gösterirse göstersin, sınavlarda çok başarılı olmamış olabilir. Bu sistemde öğrencinin çabasını görebileceğiz. Yani öğrenci lehine müspet bir rol oynayacak."

Bakan Avcı, projenin istikbal vizyonu içerisinde üniversitelerin bulunup bulunmadığının sorulmasına da "Öncelikle kendi öğrencilerimizle meşgulüz. Üniversiteler zaten uzaktan eğitimle ilgili fakülteler ve buna e? yapılar oluşturuyorlar. Zaman içerisinde bunlar belli standartlarla uzlaşmak üzere bir araya da getirilebilirler. Ancak biz evvel Milli Eğitim Bakanlığı'nın mesuliyet alanına giren yaş ve öğrenci gruplarına göre işimizi düzgün yapalım. Üniversitelerin en aka şikayeti, üniversite eğitimine hazır öğrenci gelmemesi. Bunu yapmakla, bu eksiğimizi gidermekle zaten üniversiteye çok a??rba?l? bir katkıda bulunmuş olacağız" diye konuştu.

"Proje için çalışan herkes yerli ve milli"

Bu proje için çalışan personelin tamamının Bakanlık çalışanı olduğuna işaret ederek Avcı, "Bundan sonraki versiyonlarda daha da gelişecek. Bu projede hiç yabancı uzmanımız yok. Hepsi yerli ve milli" ifadesini kullandı.

Diğer ülkelerde buna e? çalışmalar olup olmadığının sorulması üzerine Avcı, bu tür kıyaslamaların çok doğru olmadığını belirterek, Türkiye'nin bu konuda çok iyi bir durumda bulunduğunu aktardı.

Nabi Avcı, "EBA'dan hususi okullardaki öğretmen ve öğrenciler de yararlanabiliyor mu" şeklindeki soruya da şöyle yanıt verdi:

"Yararlanıyorlar. Yalnız orada bir ufak istisna var. Bizim burada sadece kendi ürettiğimiz içerikler yok. Bazılarında aslında piyasada belli bir ücret karşılığında satılan ama biz halk hizmeti gördüğümüz için bize ücretsiz verilmiş bazı yabancı eğitim malzemeleri de var. Bunlardan bazıları diyor ki 'biz size bunu halk hizmeti yaptığınız için, ücretsiz verdik. Oysa hususi okular ücretsiz eğitim yapmıyor. Dolayısıyla biz size paras?z verdiğimiz bu malzemeyi hususi okullara parayla satmak istiyoruz. Özel okullara açmayın' dedikleri bazı istisnai programlar. Bu da telif hakkı sorunu olduğu için buna uyuyoruz. Ama bunların sayısı çok az. Zaten onları da mektep idareleri ayrıca telifini ödeyerek öğrenci ve öğretmenleri için açıyordur."

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Dinçer Ateş de sistemin düzenli işlemesi için kaç kişilik bir ekiple çalışıldığının sorulması üzerine, sistem içerisinde üç modül olduğunu anlat?m ederek, kullanıcılar tarafından yüklenen ders içeriklerinin 30 kişilik moderasyon ekibince incelendiğini, ayrıca 150 kişilik uzman ve 50 kişilik teknik ekibin çalıştığını aktardı.




Saygılarımızla,