PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Öğretmenlere Müjde ! - 17102015


ZaLiM
08.Ocak.2019, 22:21
Sevgili MegaForum Kullanıcıları,

MegaForum olarak değerli öğretmenlerimiz için gönülden sevindik !

Başbakan Davutoğlu, istikbal y?l içinde ihdas edilecek öğretmen kadrolarının yarısına Şubat ayında nakil yapmayı düşündüklerini söyledi.





Başbakan Ahmet Davutoğlu, istikbal y?l içinde ihdas edilecek öğretmen kadrolarının yarısına Şubat ayında nakil yapmayı düşündüklerini bildirdi.

TRT 1'de "Başbakan ile Özel Yayın" programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu, "Öğretmenlere bir müjdeniz var mı" şeklindeki soru üzerine, "Ben de bir öğretmenim. Geçmişim itibarıyla öğretmenlerimiz bizim geleceğimizi aydınlatacak nesillerin yetişmesi bağlamında en aka güvencemiz, manevi saygı, hürmet bağlamında da en aziz topluluğumuzdur. Onlarla ilgili hiçbir şeyi ihmal etmedik" dedi.
Öğretmen atamalarına ilişkin bir beklentinin olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, şunları kaydetti:
"Geçen seneden kalan 10 binlik bir atamamız vardı, 37 bin atadık. 10 bini şubat ayında atayacağız. Önümüzdeki y?l içinde ihdas edilen kadroların da yarısını şubat ayında atamayı düşünüyoruz. Bu herhalde 30 bin civarına doğru giden bir rakama ulaşır zamanla. Bu atamaları yapacağız. Ben prensip olarak, önüme atamalar geldiğinde şubat atamalarını geçen y?l de yaptık ama biraz tereddütle karşıladı arkadaşlar. Çünkü şubat ayında atandığı vakit öğretmen yılın ortasında nasıl gidecek? Bugün Milli Eğitim Bakanımızla yine konuştuk."
Davutoğlu, "Beyannamemizde de var Öğretmen Akademisi kuruyoruz. Yani öğretmenleri yine i? içi eğitimden geçireceğiz ve öğretmen kurmayları yetiştireceğiz tabiri caizse. Nasıl Sava? Akademisi sava? kurmayı yetiştirir. Polis Akademisi polisi... Öğretmen Akademisi ile de öğretmenlerimizi yenileyeceğiz, geliştireceğiz" dedi.
Başbakan Davutoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:
"Şöyle bir şey yapacağız; şubat ayında nakil olan öğretmenler yeni bir sistemle atandıkları yere gitmeyecekler. Bulundukları yer neresi ise orada bir okula gidecekler, çalışacaklar ya da staj görecekler. Bir dönemi öyle geçirecekler. Doğu'ya, Güneydoğu'ya atandı. Bir devre evi neredeyse ya da bitirdiği mektep neredeyse orada bir okula onu göndereceğiz. Atandıktan sonra bir devre orada çalışacak. Orada bir öğretmenle beraber hazırlık yapacak. Yazın da Öğretmen Akademisi oluştuktan sonra i? içi eğitime tabi tutulacak. Dolayısıyla şubat ayında atandı, eylül ayına kadar geçen 7 ayı öğretmenlerimizin kendi kabiliyetlerini, formasyon üzerindeki gelişimlerini tamamlayacakları bir devre olarak değerlendireceğiz. Şubat atamalarının dezavantajları da ortadan kalkmış olacak."



Saygılarımızla,