PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Öğretmenlik Alan Sınavı İçin Örnek Soru Hazırlanacak


ZaLiM
08.Ocak.2019, 22:20
Yıldız Aktaş - ÖSYM Başkanı Ali Demir, Temmuz ayında yapılacak öğretmenlik saha sınavı öncesi, misal sorular hazırlayacaklarını bildirdi.

Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı'nın talebi doğrultusunda 15 alanda öğretmenlik saha sınavı yapacaklarını hatırlatarak, sınavın 14 Temmuz'da yapılmasının planlandığını anlat?m etti.

Bu konuda kendilerine yol gösterecek ilim heyetlerini organize ettiklerini ve tüm bu saha sınavlarının ortak özelliklerini belirleyen bir üst ilim komisyonun oluşturduklarını anlatan Demir, komisyonun "testteki özellikler ne olmalı, ne kadar alandan soru sorulmalı, alt alanlarındaki komisyonların kimlerden oluşmalı" gibi konularda bir rapor hazırladığını söyledi.

Rapor doğrultusunda her bir saha için akademisyenlerden oluşan komisyonları topladıklarını ve onların hazırladıkları raporlar doğrultusunda da test hazırlıklarına başladıklarını belirten Demir, "Her bir sınavın hangi alt alanlardan olacağını, ne kadar soru sorulacağını ve daha sonraki aşamada misal sorularla bu soruların nasıl olacağını konusunda önümüzdeki günlerde bir açıklamamız olacak. Çalışmalarımız başladı. Sınav hazırlıklarımızı zamanlamasına enlem olarak gerçekleştiriyoruz. Her saha için misal sorular hazırlayacağız" dedi.

Öğretmen atamalarının KPSS-P 10 puanına göre yapıldığını hatırlatan Demir, önümüzdeki yıl yapılacak atamalarda, saha sınavına girecekler için KPSS-P 121 puanının esas alınacağını anlat?m etti.

-Adaylar misal sorular doğrultusunda çalışmalarını yürütmeli-

KPSS-P 121 puanının yüzde 30 umumi kültür-genel yetenek, yüzde 20 eğitim bilimleri ve yüzde 50 ise saha testi puanlarından oluşacağını kaydeden Demir,

"Adaylara tavsiyem kendi alanlarındaki esas dersleri gözden geçirmeleri ve ÖSYM'nin açıklamalarını dikkate almaları. Biz bu testin alt alanlarını, her bir alandaki soru sayılarını ve misal sorularını yayınlayacağız. Adayların bu sorular doğrultusunda çalışmalarını yürütmelerini tavsiye ediyorum" diye konuştu.

ÖSYM'nin açıklamalarını doğrudan kurumun internet sitesinden takip edilmesini isteyen Demir, farklı yorumlar ve asılsız haberlerin çıkabildiğini, bu açıdan adayların doğru bilgiyi ÖSYM'nin internet sitesinden almalarında yarar olacağını belirtti.