PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Diyet Yulaflı Bisküvi Tarifi


Oburix
08.Ocak.2019, 21:18
Malzemeler:
1.5 su bardağı un
1.5 su bardağı yulaf ezmesi
2/3 su bardağı esmer şeker
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın
1/2 su bardağı dövülmüş fındık yada ceviz
1 çimdik tuz
100 gr.oda sıcaklığında tuzsuz ak tereyağı
4 a? kaşığı soğuk su
Hazırlanışı:
Tüm kuru olan malzemeleri karıştırın.Ardından yağı ekleyin.En son suyu ekleyin.Ele yapışan ama katı bir hamur elde edilecek. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında biraz dinlendirin.Iyi unlanmış masa üzerinde oldukça streç film yardımıyla bastırarak ince bir hamur açın.Yuvarlak bir su bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin. ( Zorlanırsanız bir kaşık yardımıyla fırın tepsisine aralıklarla dizin.1 tatlı kaşığı dolusu alıp aralıkla yağlı kağıt serili tepsiye koyun.Ya da elinizle yuvarlayın.5 cm aralıklar bırakın.Pişerken yayılacaktır ) Yağlı kağıt serili düz bir fırın tepsisine dizin.170 derecede önceden ıstılmış fırında 15-18 dakika pişirin.Piştikten sonra soğumaya bırakın.Daha sonra servis tabağına alıp servis edebilirsiniz.Afiyet Olsun..