PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ekşi Mayalı Tam Buğday Ekmeği


Oburix
08.Ocak.2019, 21:18
1 su bardağı ekşi maya
2 su bardağı su
3 su bardağı tam buğday unu
1,5 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:

1- Ekşi mayayı, suyu, unu ve tuzu karıştırma kabına alın.
2- Mikserin kanca ya da yoğurma ucunu takarak 10 dakika kadar hamuru yoğurun.
3- Tezgahı unlayın hazırladığınız hamuru tezgaha alıp toparlayın. 4 yanından ortaya doğru katlayın yine düzeltin. Aynı katlama işlemini yine yapıp ekmek şeklini verin.
4- Ekmeği dinlendireceğiniz kaba ya da tepsiye alarak 4 saat kadar dinlendirin.
5- Fırının içine ısıya dayanıklı bir kap içinde su koyun ve 250 dereceye ısıtın. Dinlendirdiğiniz ekmeği tepsiye alıp üzerini keskin bir bıçak ya da jilet ile çizin.
6- Ekmeği fırına verip ısısını 225 dereceye düşürün ve ekmeği 1 saat pişirin.
7- Pişen ekmeği fırından alıp soğumaya bırakın.