PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : HURMALI BRÜKSEL LAHANASI SALATASI (6 KİŞİLİK)


Oburix
08.Ocak.2019, 21:18
Malzemeler
500 gr Brüksel lahanası
250 gr havuç rendelenmiş
100 gr kuru hurma, doğranmış
SOS:
150 gR yoğurt, soğutulmuş
2 a? kaşığı mayonez
2 a? kaşığıı taze portakal suyu tuz ve karabiber
2 a? kaşığı doğranmış taze soğan
SERVİS İÇİN:
2 baş hindiba veya 1 marul göbeği, ayıklanıp yapraklara ayrılmış
25 gr ceviziçi



Yemeğin Tarifi
Lahanaları ayıklayıp kat? ve rengi gitmiş dış kabuklarını ayırın. İyice yıkayıp süzdükten sonra kağıt havluyla kurulayın.

Keskin bir bıçakla lahanaları doğrayıp rendelenmiş havuç ve hurmalarla beraber aka bir kaba koyun. İyice karıştırın.

Sosu yapmak için: Yoğurdu, mayonezi ve portakal suyunu karıştırın. Tuz, biber ve taze soğanı ekleyin.

Sosu sebzelerin üstüne döküp karıştırın. Tadına bakıp tuz ve biberini ayarlayın. Üstünü kapatıp en aza l saat buzdolabında tutun.

Servis yapmak için: Derin yuvarlak bir kabın içine hindiba veya marul yapraklarını yerleştirin. Soğutulmuş salatayı ortasına koyup cevizle süsleyip servis yapın.

SERVİS ÖNERİLERİ: Bu enteresan salatanın keskin bir tadı vardır. Başlangıç yemeği olarak enteresan bir tariftir. Soğuk et ya da sosisle servis yapılabilir.

ALTERNATİF: Hurma yerine 2 a? kaşığı kuru üzüm kullanabilirsiniz.