PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fırında Hellim Peynirli Patlıcanlı Dilimler


Oburix
08.Ocak.2019, 21:18
2 tane ufak boy bostan patlıcanı 2 tane domates 1 ufak paket hellim peyniri 3 diş sarımsak 1 tane paprika (etli kırmızıbiber) Siyah zeytin (her patlıcan dilimine 1 adet) Zeytinyağı



Tarif
Patlıcanları yıkayın ve kabuklarını soymadan 1’er cm boyutlarında dilimleyin. Fırınlama işlemini yapana kadar tuzlu suda bekletin. Sarımsağı soyun, havanelinde dövün ve zeytinyağı ile karıştırın. Fırınınızı en yüksek seviyeye ayarlayın ve ısıtın. Patlıcanları pişireceğiniz fırın tepsisini bir fırça yardımı ile hazırladığınız karışımı sürerek yağlayın. Patlıcanları tepsiye yerleştirin ve üzerilerin fırça yardım ile yağlayın, 7–8 dakika fırınlayın (çok kurumamasına dikkat edin). Domatesleri ve hellim peynirini dilimleyin her patlıcanın üzerine 1 dilim domates, 1 ince dilim hellim istikbal şekilde dizin. Üzerini julyen doğradığınız biber dilimleri ve zeytinle süsleyin. Hellim peynirleri iyice kızarana kadar pişirin, isteğe göre mısır taneleri ile süsleyerek servis yapın.