PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bel İnceltme İçin Neler Yapılmalı ?


Narvel
08.Ocak.2019, 20:52
Bel inceltmenin yöntemleri nelerdir?

Öncelikle kadınların ve erkeklerin ilk sırada kilo problemlerini estetik açıdan çözmeye çalışmalarının yanında, asıl olarak bel bölgesinde oluşan yağlanmaların sağlık açısından pek çok sıkıntı yaratacağı durumu da unutulmamalıdır. Göbeği eritirken dolaylı yoldan kalın hacimdeki bel bölgesi ve bu bölgede sarkıklıklar yaratacak yağlar da eritilecek olduğundan bel inceltmenin yöntemlerini doğru bir şekilde uygulamak sorunun çözülmesi için yapılması gereken başlıca yöntemlerdendir.

Hayal edilen ince bele ve estetik olarak düz bir karna sahip olabilmek adına beslenme şeklinizi zayıflamaya yönelik değiştirerek ve bununla beraber bel inceltme hareketlerini de yaparak istediğiniz görüntüye kavuşmak için önünüzdeki tüm engelleri kaldırmanız mümkündür. Bu noktada dikkat edilmesi gereken şey uygulanan pratikler ve egzersizlerin yanında aynı süreçlerde beslenme düzenini de bu tempoya uygun olacak şekilde düzenlemektedir. Çünkü egzersizlere devam ettiğiniz süreçlerde yağlı, tuzlu ve şekerli besinlerle besleniyorsanız, yeme – içme düzeninize dikkat etmiyorsanız yapacağınız egzersizlerin hiç bir mahiyeti kalmayacaktır.

Bu tip bel çevresinin inceltilmesi adına girişilen spor yapma arzusu, çoğu kişinin normal şartlarda üşendiği, yorulduğunu iddia edip bıraktığı spor dallarından çok daha basit olduğu ve daha basit uygulanabilir olduğu için; en azından spora bir yerden başlamak adına çok iyi bir motive yöntemi olmaktadır. Çünkü bilhassa bel çevresinin inceltilmesi için yapılması gereken hareketlerin çok sabit ve çok çözüm odaklı olması, hedefinizin de aynı şekilde çok sabit ve çok çözüm odaklı olabilmesini de sağlayabilmektedir.

Bel inceltme için yapılması gerekenler

Otururken bel inceltme : Oturduğunuz bölgede vücudunuzu dikleştirdikten sonra nefesinizi her verdiğinizde dizinizi çenenizde kaldırabildiğiniz noktaya kadar kaldırmanız gerekmektedir. Eğer iskemle gibi bir şeyin üzerinde oturuyorsanız sırtınızı yaslamanız hareketi daha rahat gerçekleştirmenizi sağlayacaktır.

Hareketi ister tek dizinizle, ama daha etkili olmasını istiyorsanız iki dizinizle dayanabileceğiniz sınıra kadar yapmanız mümkündür. Yapacağınız bu devinim hem karın kaslarınızı hem de bacak kaslarınızı harekete geçirerek zayıflamaya ve güçlenmeye yardımcı olmaktadır.

Oturduğunuz yerde günün her saati zorlanmadan yapacağınız bir diğer bel inceltme hareketi de karnınızı sıkıp bırakmaktır. İsterseniz evde televizyon izlerken, isterseniz oturduğunuz yerde kitap okurken ya da otomobil kullanırken uygulayabileceğiniz bu hareket, vakit içerisinde karnınızı ve belinizi şekillendirmeye başlayacaktır.

Uzanırken bel inceltme : Düz bir zemine sırt üstü uzandıktan sonra ellerinizi başınızın altına koyarak bacaklarınızı birbirine yapıştırın. Daha sonra bakışlar yukarıda olacak şekilde dizlerinizi birleşik şekilde sağ tarafa doğru çevirin. Vücudunuzun sadece üst bölgesini devinim ettirmeye itina göstererek yukarı kalkıp inin ve bu hareketi en az 10 sefer tekrarlayın. 10 yine bittikten sonra istifinizi bozmayarak bu sefer dizlerinizi sol tarafa çevirerek aynı hareketi aynı sayıda yine edin.

Ayakta bel inceltme : Ayakta dikildiğiniz durumlarda eğer uygun bir ortamdaysanız dizlerinizi karnınıza çekip indirmeniz en bilindik karın egzersizlerinden bir tanesidir. Ayakta dik bir şekilde dururken evvel sağ dizinizi ardından sol dizinizi 10’ar defalık tekrarlarla karnınıza seri bir şekilde çekip indirebilirsiniz. Aynı hareketi isteğe göre zıplayarak uygulamanız da mümkündür.

Beslenmeye dikkat etme : Özellikle bel bölgesindeki çok yağlanmalara deva olabilmesi adına en çok yardımcı olan öğe, sağlıklı ve hafif besinlerle beslenmektir. Bununla beraber beslenme saatlerinin de düzene koyulmasıyla beraber bel incelmesi vakit içerisinde kolaylıkla yaşanacak bir durumdur. Bu noktada dikkat edilmesi gereken şeyler gövde yapınızın ihtiyacı olan mineralleri, vitaminleri, karbonhidratları, proteinleri, suyu ve yağı ihmal etmeyecek bir beslenme programı ve düzeni oluşturarak bu düzene enlem şekilde ya?am düzeninizi devam ettirmenizdir. Bu uygulamayı yaptığınız sürece de kesinlikle abur cuburlardan, şekerli ürünlerden ve alkolden ?rak durmanız gerekmektedir.

Mekik çekme : Halk arasında en çok bilinen ve uygulanan bel inceltme hareketlerinden biri mekik çekmektir. Mekik hareketi hem bel bölgesini, hem karın bölgesini inceltebildiği gibi aynı zamanda her yaştan her insanın kolaylıkla uygulayabileceği spor aktivitelerinden bir tanesidir. Bel ve göbek eritme konusunda mekik baz alındığında, mekik kadar kolayca göbek ve bel erite başka bir egzersiz bulunmadığından dolayı insanların devaml? mekik çekmeye yönelmesi bu sebeptendir.

Yere sırt üstü uzandıktan sonra ellerinizi başınızın altına koyarak ayaklarınızın yerden kalkmamasına itina gösterip vücudunuzu yerden kaldırıp indirmeniz mekik uygulamasının tamamıdır. Mekik çekme işlemini fizyolojik olarak dayanacağınız noktaya kadar düzenli olarak uygularsanız çok net bir şekilde belinizdeki incelmeleri ayr?m etmeniz olas? olacaktır

Yeşil çay tüketme : Doğal ürünler içerisinde göbek ve bel bölgesindeki yağlanmalara savaş açan içeceklerden en bilindik olanı da yeşil çaydır. Yeşil çay hem sindirimi kolaylaştıran, hem de göbek bölgesindeki yağların erimesine son radde yardımcı olan bir üründür. Aynı şekilde ödem atımına da yardımcı olan yeşil çay, bel bölgesinde ödemin yarattığı şişlikleri de yok edebilme özelliğine sahiptir.

Yapılan araştırmalar neticesinde günde en az 2 bardak yeşil çay içen bireylerin, içmeyenlere göre metabolizmalarının daha hızlı çalıştığı ispatlanmıştır. Yağ yakımını da son radde hızlandıran yeşil çay, tokluk hissi vermesi sebebiyle de uzun saatler tok tutabildiği için atıştırmalık bir şeyler yeme isteği oluşturmaması yönüyle de çok etkili bir üründür.