PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sony Phablet Piyasasına Adım Attı


Cache
09.Ocak.2019, 00:18
Samsung’un Galaxy Note 2 ile açılışını yaptığı ‘phablet’ piyasasına, Sony de adım attı. Akıllı telefon ve tablet bilgisayar karışımı phablet piyasasına ‘Xperia Z Ultra’yı sunan Sony, Xperia serisindeki mahsul çeşitliliğini de artırmış oldu.

Sony, tabletlerin en aka rakibi olarak gösterilen ‘phablet’ piyasasına Xperia Z Ultra’ ile giriş yaptı. Japon elektronik üreticisi, yaptığı stratejik hamleyle phablet piyasasını Samsung’un ellerine bırakmak istemediğini de ortaya koydu.

6.4 inç (16,2 cm) ekran genişliğine sahip olan Xperia Z Ultra, standart olarak 7 inç ekrana sahip ufak tabletlere yakın bir büyüklüğe sahip. Buna rağmen, 5,5 inç büyüklüğündeki Galaxy Note 2’yi yanında ufak bırakıyor.

Samsung, amiral gemisi Galaxy S 4’ü sunduktan kısa bir süre sonra, phablet alanında yeni öncüsü olan 6,3 inç’lik (16 cm) Galaxy Mega’yı görücüye çıkarmıştı.

Sony, Full HD görüntü kalitesi sunan Xperia Z Ultra’nin ‘sadece 6,5 milimetre kalınlığında olduğunu’ ve Xperia’nın bazı modelleri gibi ‘su geçirmediğini’ açıkladı.

AKILLI TELEFONDA YUKARILARA OYNUYOR

Xperia serisiyle akıllı telefon piyasasında aka markalar arasında yer edinmeyi başaran Sony, bilhassa kendine özgü ‘suya dayanıklılı’ teknolojisiyle de farklılaşmayı başardı. Xperia’nın en başarıılı telefonu olarak gösterilerin Z’nin büyüğü olan Xperia Z Ultra ise Sony’nin phablet alanındaki ilk ürünü oldu.

Akıllı telefon alanında 2013’te daha kuvvetli bir rekabet içinde bulunan Sony, Apple ve Samsung’un ardından üçüncülük için kapışan LG, Nokia ve Huawei’ye karşı güç kazanmak istiyor.

Sony, bu yıl içinde su geçirmeyen tablet bilgisayarı Xperia Tablet Z ve sualtında cazibe yapabilen akıllı telefonu Xperia ZR’yi sunmuştu.