PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Apple Yeni Patentleri ile Revizyona Gidiyor


Cache
09.Ocak.2019, 00:18
Yusuf Tansu Büyüktalaş - - Apple'ın iPad ve iPhone'lar için yeni yıl hediyeleri, rafine kavisli ekranları ve diğeri yeni bir SIM kart bağlantısını kapsayan son aldığı patentler.

ABD patent 8.336.334 " Yüksek sıcaklıklı prosesler için cam hizalama"; Camı şekillendirmek için kimyasallar veya daha karışık işlemler uygulamadan basitçe bir çözüm sunuyor. Cam çökertme işlemi sırasında bir hizalama sistemini içeren bu yöntemde cam, bir kalıp etrafında müdahale olmaksızın şekillendirilebiliyor.

Bu patent Apple'ın Samsung'un Galaxy Nexus ve Nexus S Android telefonlarındaki e? kavisli ekranlar oluşturmasına ruhsat verebilir. Patent sadece telefonları kapsamadığı için Apple bunu aka ekranlarda ve hatta potansiyel TV'ler de kullanabilir.

Geçen Haziran ayında Apple Nokia'ya karşı yeni bir Micro-SIM konektörü için girdiği savaşta zafer kazanmıştı. Temelde Nokia SIM kartların kolayca takılıp çıkarılması için bir basma tabanlı tasarımın üzerine giderken, Apple SIM kart tablasına yoğunlaşıyordu. İşte bu tabla; ABD patent 8.337.223'ün kalbi olan "Mini SIM konektörü".

Yani biraz daha anlaşılabilir bir dilden bahsedecek olursak, Apple tasarım konusunda Samsung'un biraz daha gerisinde kaldığı için onların ürünlerine yakın cihazlar üretmek istiyorlar. Görünüş, incelik ve zerafet bakımından Samsung'un ürünleri daha ileri seviyede diyebiliriz. Aynı zamanda SIM kart konnektörü konusunda da Apple artık kolaylık sunmak istiyor.