PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yediklerini azalt, hareketleri iki katına çıkar


Narvel
08.Ocak.2019, 20:51
Spor ve egzersizin önemine değinen uzmanlar, herkesin bu ilkeyi edinmesi gerektiğinin altını çiziyor. Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Okul Müdürü Prof. Dr. M.Kamil Özer, spor ve egzersizin insan yaşamında etkisinin aka olduğunu belirterek, her insanın haftada en az 3 gün birer saat egzersiz yapması gerektiğini bildirdi.
Her insanın haftada en az 3 gün birer saat egzersiz yapması gerektiğini anlat?m eden Özer, hiç bir şey yapılamıyorsa yürünmesini, yürümenin de yüksek tempoda yapılmasını önerdi. Hareketsizlik nedeniyle obezite başta olmak üzere birçok rahatsızlıklarda artış görüldüğünü kaydeden Özer, bu hastalıkların tedavisinin de pahalı olduğunu söyledi.
Bu nedenle en kolay spor olan yürüyüşün yapılması uyarısında bulunan Özer, “herkes yediklerinin yarısını yesin, hareketlerinin iki mislini yapsın” uyarısında bulundu.
Sporun aynı zamanda bir sosyalleşme aracı olduğunun da altını çizen Özer, insanın spor yaparak kendine güveninin artacağını vurguladı.
Sporda beslenmenin önemine de değinen Özer, spor yapan kişilerin doğal yiyecekleri tercih etmesi, artı g?da maddesi sayılan vitamin gibi sentetik ilaçlarla beslenmemesi gerektiğini bildirdi.


Sıcak havada, bilhassa güneş altında spor yapmanın tehlikeli olduğuna işaret eden Özer, sporun, sabah saatlerinde veya güneş battıktan sonra rutubetli olmayan havada yapılması uyarısında bulundu.
Spor yapıldığı vakit bir takım düşüncelerden arınıldığını ve insanın kafasındaki tüm menfi düşüncelerin yok olduğunu belirten Özer, sözlerini şöyle tamamladı:
“Spor yapıldığında kan dolaşımı artar, hücrelere daha çok oksijen gider ve menfi düşünceler yok olur. Spor yaptığınız sürece, bir şey düşünmezsiniz, kederliyseniz kederinizi unutabilirsiniz. Spor yapılırken bazı hormonlar salgılanır ve bu salgılardan sevinç hormonu da insana sevinç vererek spor alışkanlığının kazanılmasını sağlar.”