PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 4Gden bile daha hızlısı!


Cache
09.Ocak.2019, 00:15
4G'nin hızını bile beğenmiyorlar...

Biz hala 3G hızımızla övünürken, yanı başımızdakiler 4G'nin müthiş hızını bile aşmanın peşinde...

Avrupa'da 4G'yi devreye almak için testler çoktan başladı. Mobil operatörler Vodafone, Telefónica, ve EE, Gelişmiş LTE isimli 4G bağlantı teknolojisinin testleriyle 200 mbps ve üstünde bağlantı hızına ulaşmayı başardılar.

Sade LTE bile hala yeterince etkileyiciyken, dünyanın çeşitli ülkeleri, 4G için daha hızlı bağlantı imkanı sağlayan Gelişmiş LTE standardını tercih ediyor. Almanya'da Vodafone ve Telefonica operatörleri de Gelişmiş LTE'den yana tercih yaparak ufak çaplı testlere başladılar. Aynı zamanda İngiltere'de mobil cerrah EE de Londra'da kendi testlerini yürütmeye başladı.

EE'nin testte kullandığı 20 MHz frekansı ile 300 mbps hızına ulaşılırken Vodafone ve Telefonica 10 ve 20 MHz frekansları beraber kullanarak 225 mbps hıza ulaştılar. EE, yeni teknoloji ile uyumlu sabit modemlerin 2014'ün ortasında çıkmasını bekliyor. Gelişmiş LTE yeteneği olan akıllı telefonların 2014'ün ikinci yarısında piyasaya çıkabileceğini tahmin ediyorlar. Galaxy S4 modeli şu anda iki 10 MHz frekansını kullanarak 125 mbps hızında bağlantılar sağlayabiliyor.

Avrupalılar 4G hızında mobil bağlantılara önümüzdeki y?l kavuşacakmış gibi görünüyor. Bakalım Türkiye'de operatörler 4G ismini ne vakit gerçek anlamda anmaya başlayacaklar?