PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Microsofttan Hisleri Okuyan Yazılım


Cache
09.Ocak.2019, 00:15
Yazılım devi Microsoft, akıllı telefonlarını diğer markalardan farklılaştıracak yazılımlar geliştirmenin peşinde. Teknoloji dünyasına düşen iddialara göre, Microsoft kullanıcısının ruh halini tespit eden ve bu bilgiyi sosyal medyada paylaşan bir yazılım üzerinde çalışıyor.

Microsoft, mobil dünyaya ne kadar lüzumlu olduğu hakkında şüpheler uyandırsa da alaka çekici olan bir yazılım kazandırmak için çalışıyor.

İlk olarak Techworld Australia sitesinin ortaya attığı iddiaya göre, Microsoft’un Asya’daki Ar-Ge ekibi, ‘ruh halini okuyan alıcıları olan’ bir akıllı telefon üzerinde çalışıyor.

‘MoodScope’ adı verilen teknolojinin, kullanıcının kendini nasıl hissettiğini algılayarak, bu bilgiyi otomatik olarak sosyal medyadaki arkadaşlarıyla paylaşması amaçlanıyor.

Işık ve hızı algılayan sensörlerin aksine, MoodScope, kullanıcıların hislerini tespit ederek, ‘gergin, mutlu, üzgün, stresli veya heyecanlı’ olarak anlat?m edecek.

MESAJ ATMAK İÇİN EN İYİ ZAMAN!

Mashable sitesinin haberine göre, Microsoft ekibinin araştırma raporunda şu ifadeler geçiyor:

“Mahremiyete yönelik endişeler bir yana, bu ruh halleri, paylaşıma sunulacak sosyal medyaları genişletecek... Kullanıcılar arkadaşlarının nasıl olduğunu bilecek ve iletişim kurmak için en iyi zamanı bilecek.”

Microsoft, ‘bu tür bir özelliğin insanları iletişime geçmek için en iyi zamanı seçmelerine yardımcı olacağını’ savunuyor.

Raporun devamında, ‘his algılayıcıları, dijital ortamda gerçek hayatta olduğundan daha yakın iletişim kurulmasını sağlayabilir’ ifadesi yer alıyor.

Pekin merkezli Microsoft Asia Research raporunda en dikkat çeken kısım, Microsoft’un hisleri okuyan yazılımı içeren telefonun prototipini hazırlamış olması. Yapılan ilk çalışmalarda, yazılımın yüzde 66 doğru tespit yaptığı belirtiliyor. Rapor, 32 deneğin katıldığı çalışmalarda, iki ay sonrasında doğruluk payının yüzde 95’e çıktığı bilgisini veriyor.