PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İnternette Radyo Yayını Nasıl Yapılır?


Cache
09.Ocak.2019, 00:15
İnternette Radyo Yayını Nasıl Yapılır?
Internet aracılığıyla kendi radyonuzu kurup cardı yayın yapabilirsiniz.

Birkaç program kurmak ve küçük bazı ayarlar yapmak yeterli. Gerisi DJ'lik yeteneğinize ve çaldığınız müziğin kalitesine kalıyor. İstek şarkı çalıp ayağa düşmeyin.

Bilgisayarınızda MP3 dinlemek için muhtemelen Winamp kuruludur. Ek olarak shoutcast.com adresine girip "Download" bölümünden "Shoutcast Server" ve "Shoutcast DSP Plugin" eklentilerini indirmeniz gerekiyor.

Önce "DSP" eklentisini daha sonra da "Server" eklentisini bilgisayarınıza kurun. Ardından Winamp'i çalıştırın. Winamp'in "Preferences" menüsünden "Plugins" kısmına gidin ve "DSP/Effect" seçeneğine tıklayın. Bu eklentiyi etkin hale getirmek için sağ tarafta "None" yazan satırın bir altındaki satıra tıklayın. Ayarlarını yapacağınız bir pencere açılacak.

"Main" adlı ayar kısmında yayına dair bilgiler alıyorsunuz. Burada yapılacak bir işlem yok. "Output" bölümündeki "Connection" sekmesine gidin ve "Address" bölümüne "localhost" yazın. "Password" bölümünde hatırlayacağınız bir şifre belirleyin ve "Encoder" olarak da "1"i seçin. "Yellowpages" sekmesinde yayınınızın adını, MSN adresinizi, çalacağınız müziğin türünü ve başka detayları girebilirsiniz.

"Encoder" bölümünde "EncoderF'i seçin ve "Encoder Type"tan "MP3 Encoder"i işaretleyin. "Encoder Settings" menüsüne geçerek "24kpbs 22.050kHZ, Mono" seçeneğini seçin. Bu son seçenek yayınınızın kalitesini belirtiyor. Bağlantı hızınız yüksekse bunu artırabilirsiniz. "Input Device" menüsünden "Winamp Recommended"i seçip eklenti ile ilgili ayarlan tamamlıyorsunuz, ikinci aşamada server uygulamasının ayarlarını yapmak gerekiyor.

Bunun için bilgisayarınızdan "C:\W\Program FilesWWShoutcast" dizinine girin. Buradaki "sc_serv.ini" diye bir dosya olacak. Dosyayı açın. Password bölümüne, belirlediğiniz şifreyi yazın ve dosyayı kaydedip kapatın. Yayına başlamak üzeresiniz. Önce Shoutcast DNAS uygulamasını başlatın. Daha sonra Winamp'i çalıştırın. Karşınıza Shoutcast Source penceresi gelecek. O öylece dursun. Siz bu arada şarkı listenizi hazırlayın ve çalmaya başlayın. Son olarak Shoutcast Source penceresine yine dönün ve Output sekmesindeki "Connect" butonuna basın. Artık internet üzerinden yayınınız başladı.

Alıntı