PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Windows Phone Kullanıcılarına Instagram Haberi


Cache
09.Ocak.2019, 00:15
Mobil işletim sistemleri içinde en yenisi sayılan Windows Phone, sekiz sürümü ile geçen Ekim ayından bu yana gelişimini sürdürüyor. Her geçen gün bünyesine farklı uygulamalar katan mobil işletim sistemi Microsoft tarafından geliştiriliyor.

Bugüne kadar resmi bir Instagram uygulaması bulunmayan Windows Phone'da bu açık üçüncü parti yazılımlar tarafından kapatılıyordu. Bu uygulamalar arasında yer saha Instance ile ilgili iddialar Instagram'ı harekete geçirdi. Gelen bazı şikayetlerde Instance uygulaması üzerinden yüklenen bazı fotoğrafların birkaç saniye sonra silindiği ortaya çıktı.
Şikayetler üzerine harekete geçen Instagram yetkilileri, üçüncü parti uygulamalar ile ilgili bazı kısıtlamalara gideceklerini açıkladılar. Kısıtlamaların esas sebebi olarak bu tip sorunlar ve spam endişesi gösterilirken, hususi olarak bir uygulama ismi verilmedi.

Üçüncü parti çözümlere acı haber
Ayrıca şimdilik uygulamalar halen kullanılıyor olsa da uzun vadede bu tip üçüncü parti Instagram çözümlerinin Windows Phone'daki geleceği tehlikeye düşecek gibi görünüyor. Öte yandan kullanıcıların bu tip uygulamalara yönelmesindeki en mühim neden ise Windows Phone üzerinde halen resmi bir Instagram uygulamasanın yer almaması.
Her ne kadar Facebok'un sahip olduğu Instagram'ın Windows Phone'a resmi olarak gelmesi ile ilgili çalışmaların hızlandığı bilinse de uygulamanın yayın tarihi ile ilgili net bir bilgi bulunmuyor.