PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Telefonla meditasyon dönemi başlıyor


Cache
09.Ocak.2019, 00:15
Kanadalı bir şirket tarafından geliştirilen uygulama, akıllı telefon teknolojisindeki en alaka çekici yeniliklerden biri olarak görülüyor.



Günlük yaşamın stresinden muzdarip olanları rahatlatmak amacıyla beyin dalgalarını düzenleyerek meditasyon yaptıran bir akıllı telefon uygulaması geliştirildi.
Kişisel nöro cihazlar üreten Kanadalı bir şirket tarafından geliştirilen uygulama, gün boyunca elektrik aktivitelerini takibe aldığı kullanıcıyı kulaklık vasıtasıyla meditasyona yönlendiriyor.
Uyguşamayı geliştiren şirketin yöneticilerinden Chad Veinotte söz konusu yazılımın, kullanacak kişinin ruhsal durumu ve düşünsel faaliyetleri farketmeksizin herkeste etkili olacağını belirtti.
Kişi, tercihine göre uygulamayı kullanırken meditasyon müziği dinleyebiliyor, ya da mum ışığı v.b. rahatlatıcı grafikler eşliğinde tam bir rahatlama atmosferine sahip olabiliyor. Şirket, tüm bu grafik ve yan öğelerle desteklenen uygulamanın gerçek zamanlı meditasyon etkisi yaptığı konusunda hayli iddialı.
Telefon cihazları üreten bir çok tanınmış kuruluş, meditasyon uygulamasının çalıştırılabileceği hususi kulaklıklar üretmeye başladı.
Android hem de iPhone işletim sistemlerine müsait meditasyon uygulamasının yakında satışa çıkması bekleniyor.