PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İnternet faturasını kabartan 7 hata


Cache
09.Ocak.2019, 00:15
İnternet faturanızın yüksek gelmesinden şikayetçiyseniz bunlardan ?rak durun...



Beklenmedik yüksek ücretlerle karşılaşıp fatura şoku yaşayan internet kullanıcılarının sikayetvar.com'a adlı internet sitesine gönderdikleri şikayetlerden çıkarılan sonuça göre, internet kullanıcılarının faturasını 7 sebep kabartıyor.

İşte internet faturalarını kabartan 7 neden:
KOT AŞIMINA DİKKAT!

İnternet kullanımında sınırları zorlamayın. İnternet üzerinden görüntülemek istediğiniz her şey (web siteleri, videolar, müzikler, online oyunlar) boyutuna bağlı olarak kotanızı etkilemektedir. Şikayet: "İnternet aboneliğine her ay kota aşım mazereti yüzünden yüksek fatura geliyor... Üye olurken aylık sabit eder söylenmişti. Her ay kota aşımı oldu diye yüksek fatura geliyor. İptal ettirmek istediğinde ise 400 TL eder ödemesini gerektiğini iddia ettiler."
İNTERNETTE DOLAŞIRKEN DİKKAT

İnternette bir internet sitesine bağlandığınızda bilgisayarınız otomatik olarak o sitenin dosyalarını önbelleğe kaydeder. O sitenin dosyalarını otomatik olarak indirip önbellekte tutar. Bu da internet kullanımınızı arttırabilir. Şikayet : "İnternet paketi satın aldım. Fakat bana belirtilen taahhütten 4 katı çok fatura gönderdiler, müşteri hizmetlerini aradım paket aşımı söz konusu dediler. Benim paketi aşmam imkansız kotayı dolduramam bile video indirmem müzik dinlemem film izlemem. İnternette her internet sitesine girmemem gerekiyormuş. Fatura artıyormuş."
BORCUNUZU GECİKTİRMEYİN
İnternet faturasını geç ödeyen internet kullanıcıları çeşitli ücret ve faizlerle karşılaşabiliyor. Şikayet: "Üç faturam gecikti diye internetimi iptal ettiler. Yeniden devam edebilmem için modem ücreti ödemem gerektiğini söylediler. Her durumda benden bu ücreti talep ettiler yaklaşık 140 TL olacağını söylemişlerdi bende mecburen kabul ettim. 3 ay içerisinde bana bunu bildireceklerini söylediler ödeme bildirimi gelmeden birkaç ay sonra gelen mesajda 345 TL borcum olduğunu gördüm hukuksal işlem başlamış."
OYUN OYNARKEN DİKKAT
İnternette online oynana oyunlarda internet faturalarını kabartıyor. Oyunun kalitesi ve boyutuna göre değişebileceği gibi, oyunu web sayfasından oynasanız da oyun ilk evvel web sayfasından indirilip hazırlanıyor. Şikayet, "İnternetim kotalıydı. Birde faturamın 3 katı fatura gelince şok oldum. Aldığım bilgiye göre, Limit aşımı kaynaklı kullanımlar nedeniyle fatura ücretinde artış gözlenmiş. İnternette oyun kullanımına istinaden ücret artışı olmuş."
HESABINIZI ŞİFRELEYİN
İnternet kullanımında kotalı paket kullananlar kablosuz modemine şifre koymayınca hem fatura hem de hız sorunu yaşadı. Şikayet, "Kotalı internetim vardı modem takıldığında şifre koymayı bilmeyerek kaldırmışım. Çevreden kablosuz ağ aratıp benim hesabıma girmişler ve birçok indirim yapmışlar. İnternet hızım iyice düştüğünde müşteri hizmetlerini aradığımda öğrendim. Ayrıca yüksek bir fatura ödemek zorunda kaldım."
ÇİFT FATURA ŞOKU YAŞAMAYIN
İnternet servis sağlayıcısını değiştirirken eski servis sağlayıcındaki borçlarını ödeyip bağlantıyı iptal ettiğine dair beyan vermeyenler çift fatura ödemek zorunda kalıyor. Şikayet: "İnternet faturalarım yüksek meblağ gelmesinden dolayı servis sağlayıcımı değiştirdim. Eski servis sağlayıcımdan 262,19 TL'lik borcum olduğuna dair bir mesaj geldi. Borcu ödedikten sonra iptal işlemlerini gerçekleştirirken iptal edildiğine dair dilekçe vermemişim."
KULLANDIĞINIZ PAKETİ KONTROL EDİN
Birçok internet kullanıcısı internet paketinin habersiz değiştirildiği için yüksek fatura şoku yaşadığını iddia ediyor. Aldığınız hizmeti, kullandığınız paketinizi devaml? sorgulayın. "Bilgim dışında işlem yapıldı tarifem değiştirildi ve yüksek fatura geldi. Konuşup imza attığım internet bağlantısı sisteme farklı girilmiş ve beklediğim fatura 2 katı çok geldi."