PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tüketici kullandığı interneti hesaplayabilecek


Cache
09.Ocak.2019, 00:14
Tüketiciler, kullanım alışkanlıkları doğrultusunda internet üzerinden ne kadar veri kullandıklarını ”Veri Kullanım Hesaplayıcı” hizmeti ile hesaplayabilecek.



Ne kadar veri kullandığınızı hesaplayın

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), tüketicilerin mağduriyetini önlemek için yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. BTK’nın internet sayfasında yer saha Veri Kullanım Hesaplayıcı sayesinde, tüketiciler, aylık ya da günlük görüntüledikleri sayfa sayısını, gönderdikleri e-posta adedini, izledikleri yekün v.i.d.e.o ve dinledikleri müzik süresini, yüklediği sosyal medya içerikleri, oyun oynadıkları zamanı ve diğer kullanımlarını girerek, ne kadar veri kullandıklarını hesaplayabilecek.

Kendi alışkanlıklarına ilişkin veri kullanım miktarını belirleyen tüketiciler, buna göre kota seçebilecek ya da kotalarını aşıp aşmadıklarını tahmin edebilecek.

BTK, Veri Kullanım Hesaplayıcı’yı bilgi vermek amacıyla hazırladı. Sistemdeki hesaplama kesinlik içermeyip, yaklaşık bir değer anlat?m edecek. Bu nedenle sistemin fatura doğrulama amacıyla kullanılması olas? olmayacak.