PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Facebooku abartıyor muyuz?


Cache
09.Ocak.2019, 00:14
Her ne kadar Facebook'u eğlence amaçlı kullanıp olas? olduğunca gerçek hayatımızdan ?rak tutmaya çalışsak da, kimi ister istemez bu durumun önüne geçmek pek olas? olmuyor. Özellikle interneti salt Facebook için kullananların, gerçek hayatla sanal hayatı iç içe yaşadığı bir ortamdan bahsediyoruz.

Colorado Üniversitesi'nin yaptığı araştırma, bu durumu daha net açıklıyor. Facebook'taki "arkadaşlık" konusu üzerine yoğunlaşan çalışma, bunun gerçek hayatta ne gibi etkileri olduğunu ele almış. Araştırmaya göre, birinin arkadaş listesinden silinen insanlar, gerçek hayatta da o kişiye olan tutumunu fazlasıyla değiştiriyor.

Araştırmaya katılan kullanıcılardan yüzde 40'ı, birinin arkadaş listesinden çıkarıldığı takdirde, o kişiyle normal hayatında karşılaşmamak için elinden geleni yapacağını itiraf etmiş. Bunun için asıl gideceği yolu 10 km uzatanlar bile mevcut. Yüzdenin aka kısmını ise kadın kullanıcılar oluşturuyor.

İnsanların, birini sebep arkadaş listesinden sildiğine dair ise türlü yanıtlar verilmiş. Bunların arasında söz konusu kişinin dakika başı video ya da resim paylaşımı yapması, sık sık ilişki durumunu güncellemesi, politik görüşünü her defasında dile getirmesi gibi nedenler bulunuyor.