PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İnternette şifre dönemi sona eriyor


Cache
09.Ocak.2019, 00:14
İnternet te artık şifre yerine USB anahtarlar kullanılmaya başlanacak.



Google Güvenlik Bölümü Başkan Yardımcısı Eric Grosse ve mühendisi Mayank Upadhyay'ın birlikte kaleme aldıkları bir makalede "Sektördeki birçok kişi gibi artık parolaların internette yeterli güvenliği sağlamadığını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.
İkilinin öngörüsüne göre fiziksel olarak USB girişine takılan 'anahtarlar' şifrelerin yerini alacak. Yubico isimli bu anahtarı taktığınız bilgisayar veya akıllı cihazda otomatik olarak normalde şifre kullanarak girdiğiniz tüm internet hesaplarına otomatik olarak giriş yapılıyor.
Grosse gelecekte şifre döneminin tamamen kapanmayacağını belirterek "Artık insanlar karmaşık ve zor şifreler hatırlamak zorunda kalmayacak ancak örneğin hesap ayarlarında mühim değişiklikler yapılacağı vakit bir şifreye gereksinim duyulabilir" dedi.
Google'da yeni dönemle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten ikili "Bu çalışmaların aka ölçekte kabul görmesi vakit alacak ancak Google dışındaki web siteleriyle de bu teknolojiyi test etme niyetindeyiz" görüşünü belirtti.