PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çelik kadar sağlam!


Cache
09.Ocak.2019, 00:13
Pentax yeni duyurduğu PENTAX Optio WG-2 ve PENTAX Optio WG-2 GPS dijital kompakt fotoğraf makineleri su ve toz geçirmez, darbeye dayanıklı yapısının yanı sıra yüksek hassasiyetli çekimde yüksek bir görüntü kalitesi ve Full HD video kayıt özelliği sunuyor.
En son geliştirilen arkadan aydınlatmalı CMOS görüntü sensörü ve gelişmiş görüntüleme motoruna sahip Optio WG-2 ve Optio WG-2 GPS, gece çekimlerinde veya yetersiz aydınlatılmış spor sahalarındaki çekimlerde önceki modellere kıyasla çok daha net, düşük sesli, yüksek hassasiyetli çekimlerle muhteşem bir performans sergiliyor. Bu fotoğraf makineleri 16 MP sayesinde yüksek çözünürlüklü Full HD video kaydı da (1920 x 1080 piksel) sunuyor. Aka ve yüksek çözünürlüklü LCD ekran ile birleştirilen bu makineler parlak güneşin altında çekilen fotoğrafların bile kolaylıkla görüntülenmesini sağlamanın yanı sıra 12 metreye kadar olağanüstü su altı cazibe özelliği sunuyor. Optio WG-2 ve Optio WG-2 GPS zorlu açık hava koşullarında bile güvenilir ve akıllı bir performans sergiliyor. PENTAX Optio WG-2 GPS, önceki modellere kıyasla birtakım mühim yenilikler sunan ve en son tasarlanan bir GPS modülüne sahip. Optio WG2 999 TL, Opttio WG2 GPS 1.099 TL Nisan ayından itibaren satışa sunulacaktır.

Temel Özellikler

1.12 metre derinlikte su altı cazibe için dayanıklı yapı
PENTAX, fotoğraf makinesi gövdesinin su geçirmezliğini biraz daha geliştiriyor. İki saat kesintisiz çalışabilen Optio WG-2 ve Optio WG-2 GPS 12 metre derinliğinde suya, 1,5 metre yükseklikten düşüşlere, toza**, sıfırın altında 10 radde hava şartlarına*** ve 100 kilogramlık baskıya**** dayanıklılık sergiliyor. Bu özellikleri, zorlu cazibe koşullarında Optio WG-2 ve Optio WG-2 GPS’yi ülkü fotoğraf makineleri haline getiriyor.

2.Kaliteli görüntü için arkadan aydınlatmalı yeni CMOS görüntü sensörü
Optio WG-2 ve Optio WG-2 GPS, yüksek hassasiyetlere ayarlandıklarında bile daha düşük ses sunan, en son geliştirilen arkadan aydınlatmalı CMOS görüntü sensörüyle beraber geliyor. ISO 6400 değerinde hassasiyet, 16 megapiksel ve yeni görüntüleme motoru sayesinde bu modeller süper yüksek çözünürlükte fotoğraf çekimine imkan tanıyan Optio WG-2 ve WG-2 GPS ayrıca yeni Night Snap moduna sahip. Bu mod, aynı sahnedeki dört görüntünün fotoğrafını çekiyor ve ardından bunların tümünden otomatik olarak blörsüz, tek bir görüntü oluşturuyor.

3. Full HD video kaydı
H.264 kayıt formatına sahip Optio WG-2 ve Optio WG-2 GPS Full HD video kaydı özelliğiyle kullanıcının saniyede 30 kare hızında kaliteli, aka videolar (1920 x 1080 piksel) çekmesine imkan tanıyor. Fotoğraf makineleri ayrıca çekilmiş videoların ağır cazibe playback’i için yüksek hızda bir fonksiyona ve gelişmiş video kayıt tekniklerini kolaylaştıran interval movie özelliğine sahip. Ayrıca, fotoğraf makinelerinin gövdesinde harici cihazlara Full HD video ve ses çıkışına imkan tanıyan bir mikro-HDMI terminal (Tip D) de mevcut.
3.Yüksek çözünürlüklü, geniş 3.0 inç LCD ekran
Yeni Optio WG-2 ve Optio WG-2 GPS 16:9 görüntü boyutları ve 460.000 noktaya sahip yeni, yüksek çözünürlüklü, 3 inç LCD monitöre sahip. AR (Yansıma Önleyici) kaplama göz kamaştırıcı güneş altında bile net ekran görüntüsü sağlayarak bulanıklık ve yansımaları en aza indirirken, geniş ekran tasarımı yaklaşık 170 radde yatay ve dikey konumdan ekranın net görüntüsünü sunuyor. Bu özelliği kullanıcıya özellikle yüksek ve düşük açı çekimlerinde aka avantaj sağlıyor.

4.Altı LED Makro Işığa Sahip Dijital Mikroskop modu
Makro cazibe için mercek çerçevesinin çevresindeki altı tane LED Makro Işık bulunan Optio WG-2 ve Optio WG-2 GPS Dijital Mikroskop modu* seçildiğinde sahne üzerinde daha parlak ve uniform aydınlatma sağlıyor. Makro Işıklar sayesinde kullanıcı fotoğraf makinesinin LCD ekranında çıplak gözle ayr?m edemediği mikroskopik dünyanın büyütülmüş görünümünü kolayca görebiliyor ve söz konusu dünyayı göz alıcı resimlerde zahmetsizce çekebiliyor. Deklanşöre basıldığı anda LED Makro Işıkların aydınlatma seviyesini otomatik olarak artıran anında ışık artırma özelliği sallantı ve titreşimleri en aza indirecek şekilde yenilendi. Ayrıca, Makro Işıklar, bir LED lambanın yanıp sönmesinden yararlanarak görüntülenen cismin yüzünün kadraj içinde yer alıp almadığını denetim eden bir Self-Portrait Assist moduna ve Makro Işıkları karanlıkta aydınlatma cihazı olarak kullanan LED aydınlatma moduna sahip.

5.Gelişmiş GPS özelliği (sadece Optio WG-2 GPS’de mevcut)
Optio WG-2 GPS yenilenmiş bir GPS modülüyle geliyor. GPS modülü GPS işleminin başlamasından önceki rötar süresini kısaltmasının yanı sıra günlük fonksiyonunun çalışma ömrünü de oldukça uzatıyor. Bahsedilen son fonksiyon otomatik olarak bir günlük verisi oluşturuyor ve bunu KML formatında bir SD hafıza kartına kaydediyor. Optio WG-2 GPS kullanıcının, hareketsiz görüntüleri çekerken pozisyon verilerini kaydetmesine ve GPS uyumlu çeşitli uygulamalardan ve yazılımın* sunduğu hizmetlerden ve Google Maps gibi web sitelerinden yararlanmasına imkan tanıyor. Ayrıca, yerleşik saati belirli bir cazibe yerinin mahalli saatiyle eşleşecek şekilde otomatik olarak düzeltiyor. Günlük fonksiyonu sayesinde, kullanıcı dış cazibe sırasında hareketi doğru şekilde izleyebiliyor ve daha sonra bunu Google Earth gibi çeşitli online hizmetlerden yararlanarak bilgisayarda görüntüleyebiliyor.

6.28mm geniş açılı 5X optik yakınlaştırma lensi
Yeni Optio WG-2 ve Optio WG-2 GPS, 35 mm formatında 28 mm geniş açı – 140 mm telefoto eşdeğerinde, yüksek performanslı 5X optik yakınlaştırma lensine sahip. Bu çok amaçlı yakınlaştırma lensi sayesinde, kullanıcılar muazzam manzaralardan kapalı bir mekândaki aile / öbek çekimlerine kadar çok geniş bir sahne ve ortam aralığında kusursuz, canlı fotoğraflar çekebiliyor.