PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Beyaz çorap kabusu geri dönüyor


Nusret
09.Ocak.2019, 00:07
Takım elbiselerin ve klasik ayakkabıların kabusu art dönüyor, hem de 2012-2013′ün erkek modası trendi olarak…


Korkulan oldu; Takım elbiselerin kabusu 80′ler 2012-2013′te art döndü. Bu akımın, kadınlarda bol renkli ve hareketli yansımaları görülürken, erkekler için vaziyet biraz farklı… Zira önümüzdeki sezon dünyada erkek modasına, ak çorap damgasını vuracak.
Beyaz çorabın en iyi temsilcileri kuşkusuz hala hafızalarımızda öyle yer eden Michael Jackson ve ‘Grease’teki performansıyla gönüllere taht kuran John Travolta. 80′lerde bilhassa Amerika’da moda olan ak çorap, yine 80′lerin modasına dönüşün başlamasıyla birlikte hayatımıza yeniden giriyor.
‘BEYAZ ÇORAP, YUMURTA TOPUK’
Türk erkeğinin ‘beyaz çorap’ modasına ne kadar uyacağını ise bunu önümüzdeki aylarda göreceğiz. Tabii ak çorap ve yumurta topuk fobimizi yenmeyi başarabilirsek. Çünkü Amerika’nın aksine bizde ak çorap çok da iyi bir şöhrete sahip değil. Yıllardır moda otoriteleri ve kadınlar, erkeklere ‘çorabınızın rengi kıyafetinizi tamamlamalı’ diye haykırarak, renkli çorabı kabul ettirmeye çalışıyor. Ak çorap yine moda olma yolunda ilerlerken, acep zorla renkli çorap giymeye alışan erkekler mi yoksa bu ak çorabın karşında duran kadınlar mı ödün verecek?
NASIL GİYİLMELİ?
Beyaz çorap, bilhassa koyu renk ve dar inen paçalara sahip takım elbiselerin tamamlayıcısı olarak kullanılıyor. Zıtlıkları ve renk patlamalarını da seven modacıların tercihi olarak karşımıza çıkıyor. Sıradan erkeklerden ziyade kendini sıra dışı hisseden ve bunu kıyafetleriyle de yansıtmak isteyen erkeler bu modaya daha basit ahenk sağlayacak. Her moda akımında olduğu gibi ak çorap trendinde de dikkat edilmesi gereken noktalar var. Modaya ayak uydurmaya çalışırken, kendinizi zor duruma sokmamanız için uymanız gereken kurallar da var:
- Koyu renk ayakkabılarla tamamlamanız gerekiyor. Asla açık ayakkabı ya da terlikle değil.
- Pantolonunuzun boyu bileğin biraz üzerinde ve boru paça olmalı. Ne çok uzun ne çok kısa bir boy değil. Yani ak çorabınız bir şerit halinde gözükmeli.
- Orta yaşlı turistlerin giydiği spor ayakkabı, bilekten yukarıda ak çorap ve şort kombinasyonuyla karıştırılmamalı.
- Bir zamanlar görmeye alışık olduğumuz yumurta topuk ve ak çorap kombinasyonu kesinlikle bu modaya müsait değil.
- Giysiler mankenlerin üzerinde güzel durur ama sizi yansıtmıyor ya da içinize sinmiyorsa size yakışmıyor demektir.
UZMANLAR NE DİYOR?
Moda uzmanları da ak çorap aleyhtarı değil…
‘Takım elbiseyle olmaz’
Hatice Gökçe / Moda tasarımcısı: Ak çorap, neyle giyilirse giyilsin çok soğutulduğumuz bir renk. Özelikle erkekler için ‘giyim zevkinin’ göstergesi. Modadan uzak, lakay?t insanların giydiği bir renk. Her durumda bu günlerde ak çorap giymek, alternatif bir yaklaşım olacaktır. Koyu renk takım elbiseyle giyilmesinin şık bir görüntü oluşturmayacağı kesin. Ancak spor giyim için ak renk çorabın bir sakıncası olmadığını düşünüyorum.
‘Türk erkekleri sevecek’
Ufuk Tapan / Blogger (nicethingsniceboys): Ak çorap modasının Türk erkelerinin sevecekleri bir trend olacağını düşünüyorum. Hatta hayatımızdan çıkmayabilir. Dünyada bu modanın öncüleri olarak Ryan Gosling, David Letterman’ı sayabiliriz. Ancak herkes her şeyi taşıyabilir diye bir şey yok. Cesur ve stil sahibi her erkeğe yakışacağını düşünüyorum.
Gözükmediği sürece stil değildir
Alexander Kokoskeria / Stil danışmanı: 80′lerin sonu ve 90′ların başında özelikle Michael Jackson ile trend olan bir stildi. Şimdiyse özelikle bu y?l Amerika’da Justin Timberlake ve Eminem bu modayı devam ettirmekte. Bunun dışında Londra’nın sokak modasında ak çorap furyası daha gecen yaz başlamıştı hem şortlarla hem de dar ve kıvrık paça pantolon ve jean’lerle giyiliyor. Marka olarak şu anda en çok ‘Merthyr Tydfil’ adında İngiliz bir marka satmakta. Bunun dışında Topman geçen yaz ve bu seneki kış imajlarında ak çorap kullandı.
Beyaz çorabı herkes taşıyamaz. Giyenin biraz rahat, Amerikanvari ve spor bir stili olması gerek. Ayrıca 80-90′ları da biraz sevmesi lazım. Yazın özelikle şort ve espadril türü ayakkabıyla çok görülecek. Umarım İstanbul’da da bu örneklere rastlarız. Bununla birlikte eğer kısa paça pantolon veya paçası kıvrık pantolon giymiyorsanız ak çorabı unutun! Çünkü gözükmüyor ve gözükmediği sürece bir stil değildir.