PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kara kışa karşı doğal korunma


Elif
08.Ocak.2019, 23:58
Kara kışa karşı doğal korunma

Doğal şifa kaynağı olan ham bal, çeşitli vitamin, mineral, enzim, aminoasit ve probiyotikler içermesiyle düzenli tüketildiğinde vücuda enerji ve zindelik veriyor.

Kış mevsiminin gelmesiyle beraber soğuyan hava, birçok bulaşıcı hastalığı da beraberinde getiriyor. Mevsim geçişleri ile beraber yaygınlaşan hastalıklar, bilhassa miniklerden büyüklere derhal her kesimin sağlığını tehdit ediyor. Uzmanlar, bilhassa soğuk algınlığı, grip ve üst solunum yolu enfeksiyonu gibi bulaşıcı hastalıklara karşı ham bal ile yapılabilecek doğal karışım kürlerini tavsiye ediyor. Ham bal, polen, arı sütü ve propolis karışımı ile vücudun hastalıklara karşı adeta zırhlandığını savunan Bal Gurmesi Ahmet Bağran Aksoy, bu karşımın hem yetişkinlerin hem de çocukların bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirtiyor.

Enfeksiyona karşı bal tüketin

Mevsim geçişleri insanların en sık hastalandıkları dönemler arasında yer alıyor. Özellikle bu dönemde hava sıcaklıklarının düşmesiyle bireylerde soğuk algınlığı, grip gibi viral enfeksiyonlara bağlı hastalıklar daha sık görülmeye başlıyor. Uzmanlar mevsim geçişlerinin başlamasıyla soğuk algınlığı, grip gibi viral enfeksiyonlara bağlı hastalıklara karşı ham bal ve arı ürünlerinin daha yoğun tüketilmesini tavsiye ediyor. Özellikle tıbbi tedavilerde kullanılan ham bal; alerji, burun akıntısı, üst solunum yolu enfeksiyonuna iyi geldiği gibi bağışıklığı da güçlendiriyor.

- Kış öncesi vücudu doğal yollarla koruyabilmenin önemine değinen Ahmet Bağran Aksoy, sıklıkla görülen hastalıklara karşı pastörizasyon işlemi görmemiş ham bal, polen, arı sütü ve propolis karışımından elde edilen gövde zırhlayıcı hususi kürü tavsiye ediyor.

Vücudu zırhlayan hususi karışım kürü

Doğanın sunduğu dört süper gücü birleştirerek vücudun hastalıklara karşı adeta zırhlanabileceğini savunan Bal Gurmesi Ahmet Bağran Aksoy, "Vücudu zırhlayan hususi karışım kürü ile hem kendi sağlığınıza hem de çocuklarınızın sağlığına destek olabilirsiniz. Mevsim geçişlerinde bal, polen, arı sütü ve propolis tüketildiği vakit gövde tüm hastalıklara karşı kuvvetli bir bağışıklık elde eder. Kış öncesi bu karışımla vücudunuzu adeta zırhlayabilir, hastalıklara karşı kendinizi garantiye alabilirsiniz.

- Bu kürün içeriğinde; 500 gram ham bal, 100 gram polen, 100 gram arı sütü ve 20 gram propolis bulunmaktadır. Çocuklarda 5 yaş ve üstündeki çocuklara yarım tatlı kaşığı şeklinde verilebilir. Yetişkinler günde 1-2 tatlı kaşığı tüketebilir. Eğer kışı sağlıklı geçirmek istiyorsak bu tarz şifa kaynaklarını tüketmeliyiz.” açıklamasında bulundu.

Güne 1 ya da 2 kaşık ham balla başlayın

Ahmet Bağran Aksoy, "Balda, B1, B2, B3, B4, B5, B6 ve C vitaminleri vardır. Kalsiyum, fosfor, potasyum, kükürt, sodyum klorür ve magnezyum gibi mineraller içerir. Bunun yanı sıra bakır, iyot, demir, çinko balda bol miktarda bulunur. Bu kadar varl?kl? bir ürünün kana doğrudan karışma miktarı ise yüzde 70. Balın, gövde üzerinde çok a??rba?l? müspet etkisi vardır. Ama en önemlisi vücudun erken yıpranmasını engelliyor. Kalp, sinir, tansiyon, akciğer, olmak üzere pek çok rahatsızlığa da iyi gelmektedir.” diye konuştu.

Enerji verir, bağışıklık sisteminizi güçlendirir

İçerdiği vitamin ve minerallerle katkısız ham balın yorgunluk, halsizlik ve soğuk algınlığı gibi sorunlara karşı bağışıklık sistemini güçlendirdiğini dile getiren Ahmet Bağran Aksoy, "Bal, bağışıklık sistemini aktive ederek, gribal rahatsızlıklara karşı koruyucu etkiye sahiptir. Özellikle kışa girdiğimiz bugünlerde birçok kişinin gövde direnci düşüyor. Sabah ve akşam olmak üzere, her gün düzenli tüketilen ham bal, vücudun glikoz ihtiyacını karşılayarak, enerji veriyor. Solunum sistemi, bronşit ve astım gibi rahatsızlıklarda tedavi edici etkisi bulunuyor. Ayrıca göğsü yumuşatır, üst solunum yolu enfeksiyonlarında hızlı bir iyileşme sağlar. Mide ülseri, mide enfeksiyonları için kullanılan en iyi doğal ilaçlardan biridir.” dedi.

Öksürüğe karşı bal kürü

Antioksidan özelliği taşıyan balın kara çay ve nebat çaylarında kullanımının sağlıklı yaşam için mühim olduğunu vurgulayan Aksoy, ''Bir bardak suya, bir tatlı kaşığı ham bal, yarım limon ve yarım çay kaşığı zencefili eklemek öksürüğe iyi gelir.'' diye konuştu.