PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tansiyon Düşmesinde Neler Yaşanır? Tansiyonun düştüğünün belirtileri Nelerdir? Tansiyonun düşme sebepleri Nelerdir?


Elif
08.Ocak.2019, 23:58
Tansiyon Düşmesinde Neler Yaşanır? Tansiyonun düştüğünün belirtileri Nelerdir? Tansiyonun düşme sebepleri Nelerdir?

Tansiyon kan basıncıdır. Aka ve ufak tansiyon olmak üzere 2 çeşit tansiyon vardır. Kan seviyesinin en yüksek seviyede olması aka tansiyon, en alçak seviyede olmasına ufak tansiyon denir.
Tansiyon düşüp çıkabilir. Bunun farklı sebepleri vardır. Tansiyonun normal değeri 12/8 ‘dir. Bu değerin altına düşerse tansiyon düşüklüğü yaşanmış olur. Ama düşüklük çok olursa mutlaka tedbir alınmalıdır. Tansiyon düşüklüğü ayr?m edilebilir ama en doğru netice tansiyon aletleri ile tansiyonun ölçülmesi ile olur. Yaş ilerledikçe tansiyon değerlerinde sıkıntılar oluşur.




Tansiyonun düşme sebepleri vardır. Bunlar;
1- Psikolojik sebepler
2- Ateşli hastalıklar
3- Gebelik
4- Yeterli su içmeme
5- Uzun süreli açlık
6- İshal
7- Hava değişimi
8- Uzun süre yatmak
9- Yürek rahatsızlıkları
10- Kansızlık
11- Tiroit problemleri
12- Psikolojik amaçlı kullanılan ilaçlar
13- Kanama
14- Vitamin eksikliği
15- İlaçların yan etkileri

Her yaşta tansiyon düşüklüğü yaşanabilir. Hamileliğin ilk aylarında tansiyon düşüklüğü sık görülür.
Tansiyon çok düşerse organlara yeterince kan ve oksijen gitmez. Bu da nüzul ya da ?uur kaybına sebep olabilir. Tansiyon a??rba?l? bir problemdir. Tedavisini hekim belirler. Yoksa çok a??rba?l? sağlık problemleri ortaya çıkar.

Tansiyonun düştüğünün belirtileri;
1- Baş dönmesi
2- Halsizlik
3- Göz kararması
4- Çarpıntı
5- Uyku hali
6- Baygınlık
7- Hızlı soluk alıp verme
8- Dikkati toplayamama
9- Mide bulantısı




Tansiyon düşüklüğüne geçici çözümler bulunur. Tuzlu ayran da geçici bir çözüm olarak içilir. Su içmek de iyi gelir.
Düşük Tansiyonun Tedavisi;
Düşük tansiyonun tedavisi düşük tansiyonun sebebine göre yapılır. Uzman hekim tarafından yapılan tetkikler sonucunda tansiyon düşüklüğünün sebebi ortaya çıkarılır. Tansiyon yükselten ilaçlar verilir.
Sağlıklı ve düzenli beslenmek gerekir. Tansiyon düşüklüğü yaşayan kişi kendine dikkat etmelidir. Stresten, sıkıntıdan ?rak durmalı yeterli miktarda su içmeli, kansızlık, yürek ya da troit problemleri tedavi edilmelidir.
Tansiyon düşüklüğünü sık yaşayanlar sebep bu durumu yaşadıklarını belli bir süre sonra anlar ve ona göre hayatlarını düzene sokarlar. Evde mutlaka tansiyon cihazı bulundurulup tansiyon denetim altında olmalıdır.
Tansiyon düşüklüğünün belirtileri başka rahatsızlıkların belirtileri ile karıştırılmamalıdır. Bunun için yapılması gereken mutlaka bir doktora başvurmaktır.