PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sütün iyi Geldiği Hastalıklar Nedir?


Elif
08.Ocak.2019, 23:58
Süt sağlık için çok faydalıdır. Özellikle bebekler ve çocuklar için süt vazgeçilmezdir. Ama onlar kadar yetişkinler ve yaşlılar için de çok önemlidir. Her yaşta düzenli olarak süt tüketimi şarttır. Sütün içinde A, B6, B12, B2, C, E vitaminleri vardır. Ayrıca kalsiyum, potasyum, protein, vitamin, çinko, iyot içerir.

Süt şu 7 hastalık için koruyucu niteliktedir:

1- Yürek hastalıklarından korur. Hayatlarının her aşamasında düzenli süt içenler yürek hastalıklarına karşı korunmuş olur. Çünkü sütün içeriğindeki maddeler kan basıncının ve tansiyonun dengede durması için çok önemlidir.
2- Kemik kaybını engeller. Sütün içindeki kalsiyum kemik sağlığı için çok önemlidir. Gelişme çağındaki çocuklar başta olmak üzere herkes düzenli olarak süt içmelidir ki gövde kalsiyum ihtiyacını karşılasın. Yoksa vücudun için lüzumlu olan kalsiyum ihtiyacı kemiklerden karşılanır ve kemikler zayıflar. Gelişme çağındaki çocukların ise yeterli düzeyde kalsiyum almaması kemik gelişimlerinin sağlıklı bir şeklide olmamasına yol açar. İleri yaşlarda kemik incelmesi ve kemik kayıplarından korunmak için süt içmekte çok aka yarar vardır.
3- Gripten korur. Özellikle kış aylarında sık sık yakalanılan grip gibi hastalıklara karşı vücudun derhal yenilmemesini sağlar.
4- Bağırsak kanserinden korur. Düzenli süt içenler bağırsak kanserinden korunmuş olur.
5- Uçukların oluşmasını engeller. Sütün içindeki B2 vitamini ağız çevresinde çıkan uçukları engeller.
6- Stresten korur. Süt kasları gevşetir, yorgunları alır, vücudun sıkıntısını alır. Böylece birçok rahatsızlığın kaynağı olan stresten uzaklaştırmış olur.
7- Diş sağlığını korur. Süt diş sağlığının korunmasında çok önemlidir. Dişlere düzenli bir şekilde bakılması gerekir. Yoksa çok hızlı bir şekilde diş rahatsızlıkları ortaya çıkabilir. Sağlam ve güzel dişler için diş temizliği kadar düzenli süt içmek de gereklidir.


Sütün yararlarından faydalanmak için sütün mutlaka düzenli bir şekilde tüketilmesi gerekir. Hatta bebeklik döneminden itibaren yaşam boyu alışkanlık haline getirilmesinde yarar vardır. Yoksa yeteri kadar sağlığı koruyamaz.
Süt ayrıca saç, cilt, kas sağlığı için de faydalıdır. Uykudan evvel içilmesi uykunun rahat ve kaliteli geçmesini sağlar. Kilo vermek isteyenler için de az yağlı sütler yararlıdır.
Alıntıdır.