PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Avucunuzdaki Kelebek


Asi
08.Ocak.2019, 23:16
Zamanın birinde iki adet kız kardeş varmış, nasıl akıllılarmış anlatamam.Etrafındaki ve okuldaki tm bilgi onlara yetmez olmuş.Bir gn anneleri onları dağdaki bilge adama g켶trmeye karar vermiş. Kızlar, bilge adamla karşılaşınca ona sorular sormaya başlamışlar.

Bilge adam bt켼n soruları doğru cevaplamış: kızlar ok sevinmişler ve annelerinden eğitimleri iin bir s秼reliğine ruhsat isteyerek bilge adamın yanında kalmışlar.Sordukları soruların hepsinin cevabı doğruymuş. Bir sre ok mesut olmuşlar: ama sonra sıkılmaya başlamışlar, "Bilgenin bilemeyeceğ bir sorubulmamız lazım" diye d짼şnmşler. Kızlardan biri bir g켼n" Buldum! " diye sevinmiş."İki elimin arasında bir kelebek koyacağım ve bilge adama soracağım "Avucumun iinde bir kelebek var. Canlı mı, l綼 m? " l얼" derse kelebeği bırakacağım. Canlı derse avucumu hafife bastıracağım.

Her ne derse cevabı bilemeyecek.Kızlardan birisi kapalı tuttuğu ellerini bilgeye doğru uzatmış. Ve sormuş:"Avucumun iinde bir kelebek var: canlı mı, 秶l m? Bilge adam yan?t vermeden 켶nce uzun sre kızın gzlerine bakmış, bakmış vecevaplamış:"Senin ellerinde kızım. Senin ellerinde... "Şimdi bakın hayatınıza ve mutluluğunuza , Nerede mi?A춧ın avucunuzu Sizin ellerinizde: Tam avucunuzun iinde.

Bir Portekiz atasz綼 der ki: "Yaşadıka Yaşlanmazsınız, Yaşamadıka Yaşlanırsınız."