PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bilge Kral Aliya


BudulgaN
08.Ocak.2019, 23:08
Selamun Aleyküm.

Aliya İzzet Begoviç, 19 Ekim 2003 tarihinde Saray Bosna’da hayata gözlerini yummuştu.
Tarih 19 Ekim.

Allah rahmet eylesin.Mekanı Cennet olsun inşAllah mübarek insan.
Seni Unutmadık,Unutmayacağiz,Unutturmayacağiz İSLAM,MÜSLÜMANLAR için yaptıkların için.

Aliya’dan Bilge Krallık sözler;

“Ben, her vakit ülkemi sevdim ve severim. Fakat, otorite söz konusu olunca hiçbir otoriteyi, hiçbir vakit sevmem. Otoriteye sadece riayet edebilirim. Çünkü ben, tüm sevgimi özgürlüğe adadım.” “Evet ilerlemiş yaşıma rağmen, inanıyorum ki, halkımın özgürlüğe ve kurtuluşa ulaştığını görecek kadar yaşayacağım.

Ya da daha doğrusu, bunu görecek kadar yaşamayı diliyorum. Çok mu bencilce bir dilek bu? Belki de öyle, ancak size hayatım ve ölümüm hakkında hiç de takıntılı olmadığımı söylediğimde bana inanmalısınız. 70 yaşındayım ve daha uzun bir yol var önümüzde. Bireyler ölür, halklar yaşar. Mücadeleler bana bağlı değil.

Önemli olan da bu. Sancağı binlerce insan taşıyor. Bunu sürdürecekler.” “Ben Avrupa’ya giderken kafam önümde eğik gitmiyorum. Çünkü çocuk, kadın ve ya?l? öldürmedik. Çünkü hiçbir mübarek yere saldırmadık. Oysa, onlar bunların tamamını yaptılar. Hem de Batı’nın gözü önünde; Batı medeniyeti adına.”

“Hayat kısa değil, ben onu uzun buluyorum.”

SDA’nın Genel Kurulu’ndaki veda konuşmasında şunları söylüyordu:

"Bu günleri gösteren ulu Allah’a hamd ediyorum.
Tarihimizi kanımızla yazdık. Evlerimiz yakılıp yıkıldı.Düşmanlarımız mert değildi, alçakça katliamlar yaptılar.

Yapılan katliamları dünya şimdilerde ortaya çıkartılan toplu mezarlardan anlamaktadır. Bu gerçekleri haykırmıştık, duyan olmamıştı. Tüm acılara rağmen çok şükür ayaktayız.

Yıkılan ev ve camilerimizi yeniden inşa ettik. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Onlarla inşAllah cennette buluşacağız, onları Allah’ın ve meleklerinin huzurunda şanlı direnişlerinden dolayı kutlayacağız. Gelinen noktada herşey bitmiş değil, yeni başlıyoruz.

Başlattığımız mücadelede eksiklikler olmasına rağmen bir yerlere geldik. Bundan sonra vazife sizlerindir. İlerleyen yaşım ve sıhhatim nedeniyle aktif siyaseti bırakıyor, bir nefer olarak ömrümü halkıma hizmet etmek isteyen siyasilere destekle yaşayacağım. Allah’a hamd ediyorum ki bugün elimdeki dalgalanan bayrağı teslim edeceğim inanmış yüz binler var. Artık Bosna Hersek hür ve bayrağımız kendi topraklarımızda dalgalanıyor.

Selam sana ey halkım."

ForumHatti YÖNETİMİ !