PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiye, Akıllı Telefon Kullanımında Avrupa Beşincisi


eXLove
08.Ocak.2019, 22:43
Microsoft Türkiye’nin organize ettiği Bilişim Zirvesi 2013, Ankara’da yapıldı. Toplantıda dünyada 1 milyar adet akıllı telefon olduğu vurgulanarak, Türkiye'nin Avrupa’da akıllı telefon kullanımında 5. sırada olduğu kaydedildi.

Meriott Otel'de Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen ev sahipliğindeki toplantıya halk kurulu? ve kuruluşmarından üst düzey bürokratlar katıldı. Tamer Özmen, açılışta yaptığ ıkonuşmada, dünyanın hızla değiştiği, nüfusun çok hızlı geliştiği ve şehirlere doğru insan akımının arttığına dikkat çekti. Zenginlik ve nüfus arttıkça eşitsizliğin ve gıdaya olan ihtiyacın da arttığını belirten Özmen, buna karşın kaynakların azaldığı ancak israfın da arttığınığını dile getirdi. Teknolojide 4 mega eğilim olan bulut bilişim, mobilete, sosyal veri ve aka veri gibi yeni gelişmeleri de değerlendiren Özmen, sözlerini şöyle devam etti :

"Bulut bu orkestranın şefi. 2013 yılı uygulamalarının çoğu bulutu kullanıyor. CEO’ların yüzde 90’ı bulutu tercih ediyor. Microsoft, bulut bilişime 3 milyon dolar yatırım yaptı. Herhangi bir uygulamanın internet üzerinden çevrimiçi olarak çalışılması olan bulut rekabete katkıda bulundu. Teknolojiyi ucuzlattı. Artan rekabet yeni iş fırsatları yarattı. Şirketler bulutla atlama yaptı. Bunun bir de müşteri kısmı var. Bu aracılığı yapan şirketler var. Facebook, Twitter gibi sosyal ulaşım ağlarının gittikçe büyüyor. Şirketlerin çoğu sosyal ağları kullanıyor. Araştırmalara göre yüzde 70’e yakın çalışan bu ağları kullanıyor ve bunu kullanmalarının iş verimini arttırdığını söylüyor. Çok a??rba?l? bir ayg?t farklılığı yaşıyoruz. Dünyada 1 milyar akıllı telefon var. Türkiye’nin bu pazarda mühim bir yeri var. Ancak Türkiye bu pazarda çoğunlukla tüketici konumunda. Avrupa’da akıllı telefon kullanımında 5. sıradayız. Telefonlar artık o kadar akıllı oldu ki onlarla birçok işimizi yapabiliyoruz."

Türkiye’nin müstahsil konumuna geçmesi için hususi bir projeleri olduğunu belirten Özmen, "Kurumsal sosyal mesuliyet projesi başlattık. 3 yıl evvel Türkçe bir platform kurduk. İnsanlar gelip burada uygulamalarını yazsın diye. Açık akademimizde 130 bin adet öğrencimiz var. Bilgisayar dersi etkinliği alıyorlar ve program yazılımını öğreniyorlar. Herkes birbirine yardım ediyor. Şu ana kadar 2 bin 500 mezun verdik. 800 adet uygulama yazıldı son 6 ay içinde. Bir garson öğrencimiz vardı. Uygulama yazarak nakit kazanmaya başladı. Bir hekim öğrencimiz ise şimdiye kadar 42 program uygulaması yazdı." diyerek sözlerini tamamladı.