PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Vimpelcomun İş Geliştirmesi Bir Türke Emanet


eXLove
08.Ocak.2019, 22:43
Dünyanın 6'ncı aka GSM operatörü olan Hollanda merkezli Vimpelcom, iş geliştirme stratejilerini bir Türk'e emanet etti.

250 milyon abonesi ile dünyanın 6'ncı aka GSM operatörü olan Hollanda merkezli Vimpelcom, iş geliştirme stratejilerini bir Türk'e emanet etti. 2011 yılından itibaren Turkcell'in Bireysel Pazarlama ve Satış Grubu Genel Müdür Yardımcılığı görevini sürdüren Emre Sayın, Vimpelcom'un İş Geliştirmeden Sorumlu Yöneticisi oldu.

Emre Sayın görevi kapsamında grubun ülkelerdeki operasyonların etkin ve verimli bir şekilde yönetilmesini denetim etmek, geliştirme önerilerinde bulunmak, yani bir nevi merkezin gözü kulağı olan iş geliştirme projelerinin yanında "Stratejik iş kontrolü" biriminin de başında olacak.

'TÜRK YÖNETİCİLERİ DÜNYA DEVLERİNİN BAŞINDA'

Atamasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Emre Sayın "Hepimiz son yıllarda Türk yöneticilerinin dünya ölçeğindeki şirketlerinin üst düzey görevlerinde sergilediği başarıları ilgiyle izliyoruz. Bu vazife benim için kendimi geliştirme fırsatı olmasının yanında Türkler'in idare konusundaki kalitelerini sergilemek için de bir fırsat olacak. Türkiye pazar özellikleri ve dinamik ekonomisi sayesinde çok farklı durumlara ahenk gösterebilecek, esnek ve rekabetçi yöneticiler yetiştiriyor. Uluslararası şirketlerin bu dönemde tam ihtiyacı olan özellikler bunlar" dedi.

Vimpelcom'un daha 10 yıl evvel abone sayısının 1 milyonun altında bir operatörken bugün 250 milyon abonesi olan bir dev olduğunu vurgulayan Emre Sayın, Vimpelcom ile ilgili şunları söyledi: "Böyle bir şirkette çalışmak ve gelişimine katkıda bulunmak bana heyecan veriyor. Hoş bir rastlant? eseri Vimpelcom'un başarısında mühim bir rol sahibi olan Altimo aynı zamanda Turkcell'in de ortağı. Ben gelecekte Turkcell'i de bölgesel bir güç olarak görmeyi dü? ediyorum ve bu yüzden Altimo gibi global vizonu olan bir hissedarı Turkcell'in geleceği için bir şans olarak görüyorum."

Vimpelcom'un Rus ortağı Altimo Başkan Yardımcısı Mustafa Kıral ise, Sayın'ın atanmasıyla ilgili, "Altimo'nun Turkcell'le birlikte en aka yatırımlarından olan Vimpelcom dünyanın en aka GSM cerrah gruplarından biri olmayı başardı. Vimpelcom'u güçlendirecek olan bu transfer de bizi gururlandıran bir gelişme oldu. Emre Sayın'a yeni görevinde başarılar diliyorum" diye konuştu.

18 ÜLKEDE OPERASYON YÜRÜTÜYOR

Telekomünikasyon hizmetleri sunan Hollanda merkezli Vimpelcom, abonman sayısına göre dünyanın 6. aka mobil şebeke operatörü. 1992 yılında kurulan şirket şu an için 18 ülkede operasyonlarını yürütüyor. Vimpelcom'un markaları arasında Beeline, Kyivstar, Wind, Djezzy, Mobilink, Banglalink bulunuyor. New York Borsası'nda işlem gören ilk Rus şirketi olan Vimpelcom'un çoğunluk hissesi Altimo'da bulunuyor. Altimo Türkiye'de de Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş.'nin de ortağı olarak faaliyetlerini sürdürüyor.