PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bakan Bayraktar: İstanbulda 2 Bin Futbol Sahası Büyüklüğünde Riskli Alan İlan Edildi


eXLove
08.Ocak.2019, 22:42
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul genelinde şu ana kadar yaklaşık 850 hektarlık alanın riskli duyuru edildiğini açıkladı Çevre ve Şehircilik BakanıErdoğan Bayraktar, İstanbul genelinde şu ana kadar yaklaşık 850 hektarlık (2 bin 120 futbol sahası büyüklüğünde) alanın riskli duyuru edildiğini açıkladı. Bakan Bayraktar, bu bölgelerdeki yekün yapı sayısının 14 bin 479'a, bağımsız ünite sayısının ise 38 bin 719'a ulaştığını bildirdi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul genelinde şu ana kadar yaklaşık 850 hektarlık alanın riskli duyuru edildiğini bildirdi. İstanbul'da riskli saha duyuru edilen bölgelerin tamamına yakınının bireysel başvurulardan oluştuğuna dikkat çeken Bakan Bayraktar "Kentsel Dönüşüm İl Müdürlüğüne her hafta binlerce çağrı geliyor. Kentsel dönüşümle yenilenen binaları gören diğer vatandaşlarımız endişelerini bir kenara bırakıp, bize başvuruyorlar. Halkımıza yeni, güvenilir, yeşili bol, enerji tasarrufu sağlayan yapılar kazandırmanın ve bunu gönüllülük esasına göre yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.
-10 AYDA 38 BİN BAĞIMSIZ BİRİM SAYISINA ULAŞILDI-
2012 Ağustos ayından bu yana İstanbul'daki riskli duyuru edilen bölgelerdeki yekün yapı sayısı 14 bin 479'a, yekün bağımsız ünite sayısının ise 38 bin 719'a ulaştı.Bakan Bayraktar, "Bu bölgelerde 123 bin 653 kişi yaşıyor. İstanbul GaziOsmanpaşa 392 hektarla birinci sırada yer alırken 168 hektarlık alanla Sarıyerikinci, Kadıköy de 134 hektar alanla üçüncü sırada bulunuyor" dedi.
Açıklamaya göre Beyoğlu, Esenler, Gaziosmanpaşa, Küçükçekmece, Sarıyer, Sultangazi, Zeytinburnu, Güngören, Esenler, Bayrampaşa, Bağcılar ve Kadıköy ilçelerinde riskli alanlar kısmen duyuru edilirken çalışmalar devam ediyor.
İstanbul genelinde lisanslı firmalarca riskli yapı olarak duyuru edilen yapı sayısı bin 765 olurken, İstanbul Altyapı ve Kentsel Dönüşüm İl Müdürlüğü bu yapıların bin 442'sinin tescilini yapıp riskli olduklarını tapuya bildirdi. Şu ana kadar il genelinde belediyelerce yıkılan riskli yap? sayısı 90'a, yıkım tebligatı yapılan riskli yapıların sayısı da 507'ye ulaştı