PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gümrük Yönetmeliğinde Değişiklik


eXLove
08.Ocak.2019, 22:42
Suriye vatandaşları tarafından ticari ve kişisel kullanım için Türkiye'ye getirilen araçlar için gümrük müdürlüklerine başvurulması halinde ek süre talepleri karşılanacak.
Gümrük antrepolarında depolanan eşya satış suretiyle başkasına da devredilebilecek. Gümrük antrepolarında depolanan solvent ve baz yağın satış suretiyle devrine, devralan tarafından serbest dolaşıma sokulacak olması durumunda ruhsat verilmeyecek.
Eşyanın mülkiyeti ile ilgili olarak devri önleyici haciz ya da ihtiyati önlem kararı gibi hukuki bir engelin varlığı halinde bu vaziyet açıklığa kavuşturulmadan işlem yapılamayacak.
Eşyanın devriyle beraber gümrük vergileri ile nakit cezaları da iç eşya ile ilgili hukuki sorumluluklar devralana geçecek ve antrepo stok kayıtlarında lüzumlu değişiklikler yapılacak. Eşyanın 5 iş günü içerisinde gümrükçe onaylanmış yeni bir işlem veya kullanıma tabi tutulmaması durumunda dönem mevzu, bahis eşya için devralan tarafından yeni bir antrepo beyannamesi verilecek. Devir işlemine ilişkin belgeler, eşyanın gümrükçe onaylanmış yeni bir işlem veya kullanıma tabi tutulması ya da yeni antrepo beyannamesi verilmesi sırasında gümrük idaresine ibraz edilecek.
-Deniz ve hava taşıtlarına yapılacak teslimler
Yakıt, yağ ve kumanya dışında, dış seferde bulunan ya da dış sefere çıkacak olan deniz ve hava taşıtlarına serbest dolaşımda bulunan işletme ve donatım eşyası teslimi d??sat?m hükmünde olacak.
Suriye vatandaşları tarafından Suriye'deki savaş ve olağanüstü vaziyet nedeniyle,Türkiye'ye getirilen ticari ve kişisel kullanıma mahsus siyah taşıtları için ilgililerin, söz konusu olağanüstü vaziyet devam ettiği sürece gümrük müdürlüklerine başvurmaları halinde ek süre talepleri karşılanacak.