PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması


eXLove
08.Ocak.2019, 22:42
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'de güneş santralleriyle alakalı 9 bin megavatlık talep geldiğini, bunun, belirledikleri kurulu gücün 15 katı olduğunu belirterek, "Bu, Türkiye'de siyasi istikrara, hususi sektöre duyulan güvenin göstergesidir" dedi.

Yıldız, Hindistan Yeni ve Yenilenebilir Enerji Bakanı Farooq Abdullah ile Bakanlıkta görüştü.

Bakan Yıldız, buradaki konuşmasına, Hindistan'da Muson yağmurlarıyla oluşan sel felaketinde hayatını kaybeden 600'den çok insan için taziye dileklerini ileterek başladı.

Hindistan'ın enerji kaynaklarını yerli ve yenilenebilir hale dönüştürmek için çalışmaları bulunduğunu belirten Yıldız, bu ülkenin enerjideki kurulu gücünün,Türkiye'dekinin 3 katı olduğunu anlattı.

Hindistan'ın yenilenebilir enerji kaynakları konusunda mühim atılımları bulunduğunu bildiren Yıldız, "Türkiye'nin güneş santralleriyle alakalı 9 bin megavatlık talebin olduğunu biliyoruz. Bizim çıkarttığımız kurulu gücün 15 katı kadar yatırımcıyla karşılaştık. Bu, Türkiye'de siyasi istikrara duyulan güvenin, hususi sektöre duyulan güvenin göstergesidir" şeklinde konuştu.

Hindistan'daki güneş santrallerinin teknolojik alt yapısına işaret eden Yıldız,İstanbul'da gerçekleştirilecek görüşmelerde bu konuların değerlendirileceğini söyledi.

"Kurulu gücümüz 26 bin megavat"

Konuk Bakan Abdullah da Hindistan'ın enerjide yüzde 80 dışa bağımlı olduğunu anlat?m ederek, "Biz de artık Allah'ın verdiği enerjiyi kullanmayı hedefliyoruz. Şu anda yel ve güneş iç olmak üzere kurulu gücümüz 26 bin megavat. Her yıl 3 bin megavat ekliyoruz. 2010 yılından beri bu politikayı izliyoruz" diye konuştu.

Hindistan'ın yenilenebilir enerji alanında "ciddi ve aka işbirliği" yapmak istediğini vurgulayan Abdullah, "iki memleket arasında mükemmel işbirliği kurulması için el sıkışmak istediğini" söyledi