PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Diskten Bakan Çelikin Açıklamalarına Yanıt


eXLove
08.Ocak.2019, 22:42
DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in "Ne acı bir şey DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in "Ne acı bir şey. Sendikacı arıyorum ki, işçinin hakkını arasın" şeklindeki açıklamasını "Emeğe saldırı hazırlığı öncesi sendikaları itibarsızlaştırma taktiği" olarak yorumladı.


Çerkezoğlu, yaptığı açıklamada, Bakan Çelik'in "İsmini vermek istemediğim bir sendikacı diyor ki; 'Bana ödenti verir misiniz?' ödenti ne? Sendikanın kasasına girecek para. Ben işçinin kasasına, cebine ne gireceğini arayan sendikacı arıyorum. Ben hak aramayı bilen günümüze, 2013 yılına gelmiş sendikacı arıyorum. Ne acı bir şey. Sendikacı arıyorum ki, işçinin hakkını arasın" şeklindeki açıklamalarına yanıt verdi. Çerkezoğlu, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı bu açıklamaları tam da yüz binlerce taşeron işçinin iş güvencesini kesin suretle ortadan kaldıracak yeni düzenlemelere imza atmaya hazırlandığı, kıdem tazminatını fon bahanesi ile gasp ederek işçilerin iş güvencesini ortadan kaldırma niyetini sık sık dile getirdiği bir dönemde yapıyor. Bu nedenle asıl amacın emek düşmanı politikaları hayata geçirirken kendisine muhalefet edecek sendikaları itibarsızlaştırma niyeti taşıdığı izlenimine kapılmaktayız" dedi.


-"HAKKINI ARAYAN SENDİKAYI BULMAK İÇİN SOKAKLARA, GREV ÇADIRLARINA BAKIN"-


46 yıldır gücünü işyerlerinden, sokaklardan ve haklı mücadelesinden saha bir konfederasyon olarak bu gibi "itibarsızlaştırma çabalarının" sendikaları yıpratabileceğine dair en küçük bir kaygılarının bulunmadığına dikkat çeken Çerkezoğlu, "Bizleri rahatsız eden sermayenin çıkarlarını kendi siyasi iktidarının çıkarları ile özdeşleştirmiş bir Kabinede çalışma hayatı ve sosyal güvenlikten mesul olarak vazife saha Sayın Faruk Çelik'in tek sözcük ile demagoji olarak nitelenecek bu açıklamalarıdır. İşçilerin hakkını arayan sendika bulamamaktan yakınan Sayın Faruk Çelik işçi hakkını arayan sendikaları, işveren işbirlikçisi sendikalarla buluşmaya alışık olduğu lobi toplantılarında, kongre salonlarında, işçilere kapalı toplantı salonlarında, pahalı tebrik yemekleri ve davetlerde arıyorsa bulamaması normal" dedi.


Bakan Çelik'in açıklamalarının "doğru ve samimi" olmadığını anlat?m eden Çerkezoğlu, "İşçinin hakkını arayan sendika bulamamaktan şikayet eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın sadece son birkaç aydaki açıklama ve icraatları kimin çıkarını korumak üzere devinim ettiğini göstermektedir" ifadelerini kullandı.