PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Para kazanmaya çalışmayın, olanı koruyun


eXLove
08.Ocak.2019, 22:42
Modern finansal sisteminin şimdiye dek yaşanan en aka kriz ortamında olduğunu vurgulayan uzmanlar, bu ortamda nakit kazanmaktan ziyade yatırımların korunmasının gaye edilmesi gerektiğini vurguluyor.

ABD'de mali kurtarma paketinin onaylanmasına rağmen mali piyasalardaki kat? satış baskısının önüne geçilemediğini belirten uzmanlar, yatırımcılara korunması uyarısında bulunuyor.

ABD’de mali kurtarma paketinin onaylanmasına rağmen mali piyasalardaki kat? satış baskısının önüne geçilemediğini belirten HSBC Stratejisti Fatih Keresteci, yayımladığı raporda, Japon Yeni’ndeki değerlenme "carry trade" adı verilen düşük faizli nakit birimlerinden borçlanıp yüksek getirili finansal enstrümanlara yatırım yapma eğiliminin öldüğüne işaret ediyor.

Bu eğilim, Lira ve Lira cinsi yatırım araçlarında da değer kaybına sebep oluyor.

Fatih Keresteci, yayınladığı raporda şu tespitlere yer veriyor; “Mali piyasalardaki var yangının kısa sürede sönmesi beklenmiyor. Dolar/YTL kuru için teknik olarak bakıldığı vakit Mart ayı sonunda görülen 1,3350-1,3500zirvesinin test edilme ihtimali yüksek görünüyor. Döviz piyasasındaki olumsuzluk ürem ve pay senedi piyasalarına da yansıyabilir. Olumlu enflasyon rakamlarına rağmen gösterge bileşik faizin yüzde 20 seviyesinin üzerinde kalması, pay senedi piyasasında ise mühim sayılabilecek bir düşüşün olması olası görünüyor. Modern finansal sistemin karşılaştığı en aka kriz ortamında nakit kazanmaktan ziyade yatırımların korunması gaye edilmelidir."