PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sembolik 261 milyon dolar alıp gitti!


eXLove
08.Ocak.2019, 22:42
Citigroup CEO'su Vikram Pandit 2007 Aralık'tan beri sürdürdüğü görevinden istifa etti. Pandit istifasıyla ilgili olarak "Son yıllardaki gelişimimizi değerlendirince, artık bu sorumluluğu başkasının alması gerektiğine karar verdim" dedi.

Pandit'in kararına saygı duyduklarını belirten Citigroup Yönetim Kurulu Başkanı Michael E. O'Neill ise "Vikram finansal krizin başladığı dönemde görevine başladı. Bu tarihten itibaren şirketi yeniden yapılandırdı ve güçlendirdi. Kriz dönemindeki liderliği için kendisine müteşekkiriz" diye konuştu.

Vikram Pandit'in yerine Citigroup Avrupa, Ortadoğu ve Afrika CEO'su Michael Corbat getirildi. Pandit bu tercihin 'tamamen arkasında' olduğunu açıkladı.

261 MİLYON DOLAR KAZANDI
Vikram Pandit 2008 krizinde 45 milyar dolarlık devlet yardımıyla ayakta kalan Citigroup'u krizden çıkardığı için uluslararası piyasalarda saygı duyulan bir isim. Citi'nin devlete tüm borcunu art ödemesine önderlik eden Pandit ilk göreve geldiğinde borç kapanmadan göstermelik 1 dolar maaşla çalışacağını duyurmuştu. Bu kulağa mühim bir fedakarlık gibi gelse de Bloomberg'in hesabına göre Pandit 5 senelik macerada yekün 261 milyon dolar gelir elde etti.

Nisan ayında da Citigroup hissedarları Vikram Pandit'e 15 milyon dolar maaş verilmesini reddetmişti. O dönemde Pandit'in istifa etmesi beklenmiş ancak görevine devam kararı almıştı.