PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Grevdeki Memura Hükümetten Sert Cevap


eXLove
08.Ocak.2019, 22:42
Hükümet, zam oranını beğenmeyen memura seslendi: 3 milyona daha çok maaş, 75 milyona daha çok vergi demektir.


Bloomberg HT kanalına konuşan Başbakan yardımcısı Ali Babacan, toplu görüşmelerde karara bağlanamayan memur maaşlarına zam konusunda çarpıcı bir yorum yaptı. Babacan, "3 milyon kişiye daha çok maaş vermek için 75 milyondan daha çok vergi almamız gerekir" dedi.

Babacan, maaş zammıyla ilgili olarak şöyle konuştu:

"Eski nakit ile 100 katrilyon maaş ödeniyor memurlara. 3 milyon kişiye daha çok maaş vermek için 75 milyondan daha çok vergi almamız gerekir. Burada devletin sosyal adaleti gözetmesi gerekiyor. Bu hesapları herkesin, sivil cemiyet örgütlerimizin gözetmesi lazım. Eskiden nakit basılarak karşılanıyor ve bu da enflasyon olarak art dönüyordu. Memurlarımızın maaşı bizim dönemimizde en çok artış olduğu dönemdi. Hükümet olarak söyleyeceğimizi söyledik mevzu, bahis şimdi hakem heyetinde. 1 hafta sonra sonuca bağlanacak"

"ENFLASYON ARTARSA MAAŞA YANSITIRIZ"


Bu arada Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten de bir açıklama geldi.

Şimşek ''Memurun enflasyona ezdirilmesi söz konusu değildir'' dedi. Son 10 yıl içerisinde memura gereken hassasiyeti gösterdiğini anlat?m eden Şimşek ''Biz memurumuzu bugün de gözettik, yarın da gözeteceğiz'' dedi.

Meclis'te konuşan ve muhalefetin sorularını cevaplayan Bakan Şimşek, yılın ilk 6 ayı için enflasyon oranının yüzde 3 buçuğu geçmeyeceğinin öngörüldüğünü ancak geçerse söz konusu farkın memura yansıtılacağını söyledi.

Konunun, Hakemler Kurulu'na gideceğini hatırlatan Şimşek, oradaki karara saygı göstereceklerini belirtti.