PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : YÖKDİL, YÖKDİL Sınavı, YÖKDİL Sınav Sonuçları Açıklandı mı, YÖKDİL Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?


Hulusi
08.Ocak.2019, 22:37
YÖKDİL, YÖKDİL Sınavı, YÖKDİL Sınav Sonuçları Açıklandı mı, YÖKDİL Sınav Sonuçları Ne Vakit Açıklanacak?



YÖKDİL sınav sonuçları için sınava katılım sağlayan vatandaşların araştırması devam ediyor. On binlerce kişinin merakla araştırdığı YÖKDİL sınav sonuçları, Anadolu Üniversitesi ve YÖK'ün ortaklığında gerçekleşen değerlendirme ile erişime açılacak. Peki, YÖKDİL sınav sonuçları ne vakit açıklanacak? İşte, akademik anlamda yabancı dil puanına sahip olmak isteyenlerin merakla araştırdığı mevzu, bahis hakkında detaylı bilgiler

Yükseköğretim tarihinde ilk "alana özgü dil sınavı" olan Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) Sınavı’nın üçüncüsü 5 Kasım Pazar günü gerçekleşti.
Sınav, saat 09.30'da başladı ve adaylardan çoktan seçmeli 80 soruyu 180 dakikada yanıtlamaları istendi.

YÖKDİL sınav değerlendirmesi, 100 puan üzerinden yalnızca doğru cevaplar dikkate alınarak yapılacak. Yanlış yanıtlar sınav sonucuna tesir etmeyecek. YÖKDİL sınav sonuçları "yokdil.yok.gov.tr" adresinden açıklanacak.

YÖKDİL SINAV SONUCU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2017 yılı itibariyle düzenlenen YÖKDİL sınav sonuçları 22 Kasım ile 24 Kasım tarihleri arasında açıklanması bekleniyor. Zira son sınav 9 Temmuz'da düzenlenmiş ve sonuçları 27 Temmuz'da açıklanmıştı.

İLK AKADEMİK DİL SINAVI

Alana özgü ilk akademik dil sınavı olan YÖKDİL, var Yabancı Dil Sınavı'nın (YDS) yanında, adayın alanındaki (fen, sosyal ve sağlık) İngilizce, Almanca, Fransızca ve Arapça yeterliliğini belirlemeye yönelik "akademik yabancı dil sınavı" niteliği taşıyor.

YÖK tarafından yürütülen YÖKDİL Sınavı, Anadolu ve Ankara üniversiteleri iş birliğiyle hayata geçirildi. Sınav soruları Ankara Üniversitesince hazırlanırken, sınavın organizasyonu ise Anadolu Üniversitesi tarafından yapıldı.

Sınava, yükseköğretim kurumlarındaki lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar başta olmak üzere yabancı dil bilgisi seviyesini ölçmek isteyenler, üniversitelerce kendilerinden dil yeterlilik puanı istenen öğrenciler ve diğer adaylar da katılabiliyor.
Hurriyet