PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ALES? ALES Saat Kaçta? ALES Sınav Belgeleri Nelerdir? ALES Sınavında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?


Hulusi
08.Ocak.2019, 22:37
ALES? ALES Saat Kaçta? ALES Sınav Belgeleri Nelerdir? ALES Sınavında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?


ALES SAAT KAÇTA?
Tek oturumda yapılacak olan sınavın saati, ÖSYM'nin internet sitesinde yer saha bilgiye göre 10:15 olarak belirlenmiş durumda. Sınav öncesinde ÖSYM, adaylara saat uyarısı da yapıldı. Yapılan uyarıda, sınava katılacak olan adayların en geç saat 10:00'da sınav binalarında olmaları belirtildi. Saat 10:00'dan sonra sınav binalarına gelen adaylar, içeri alınmayacak.




SINAVDA YANINIZA ALMANIZ GEREKEN BELGELER

Nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı
Süresi geçerli pasaport, pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı

SINAV ÖNCESİ DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayınfotoğrafı bulunacaktır. Vesika üzerinde adayın fotoğrafı bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken vesika üzerinde fotoğrafolmasına itina göstermelidirler. Adaylar internetten edinecekleri bu belgelerinin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulundurmak zorundadır.Belgenin ön ve art yüzünde ÖSYM’nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunmamalıdır. Adayların sınava girecekleri binayı sınavgününden evvel görmeleri yararlarına olacaktır. Adaylara Sınava Giriş Belgesigönderilmeyecektir

Sınava Giriş Belgesi’ni (fotoğraf görünür bir şekilde) yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Yap? girişinde yoğunluğa yol açılmaması için adayların çanta ve benzeri eşyalarını sınava girecekleri binalara getirmemeleri, sınava metal aksesuar içermeyen yal?n bir kıyafetle gelmeleri ve sınavdan en az 1 saat evvel sınavın yapılacağı yap? önünde hazır bulunmaları sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından son radde önemlidir.

Alıntıdır.