PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ÖSYMden Tübitak Açıklaması


Hulusi
08.Ocak.2019, 22:37
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), üniversiteye giriş sınavında, soruların TÜBİTAK tarafından hazırlanacağına ilişkin herhangi bir kararın, bilgi ve belgenin kurumlarına ulaşmadığını bildirdi.

ÖSYM'den yapılan yazılı açıklamada, bugün bir gazetede yer saha "Üniversite sorularını TÜBİTAK hazırlayacak" başlıklı havadis, bilgi, sal?k hatırlatılarak, 6114 sayılı yasanın 3. maddesi ile yüksek öğretime geçecek öğrencilerin ölçme, seçme ve yerleştirme işlerinin yapılması yetki ve sorumluluğunu ÖSYM'ye verildiği belirtildi.

ÖSYM'de Soru Hazırlama ve Geliştirme Daire Başkanlığı'nın aynı kanun kapsamında kurulduğu ve üniversiteye giriş sistemi ÖSYS de iç ÖSYM tarafından yapılan tüm sınavların sorularının hazırlanması işinin bu daire başkanlığınca yürütüldüğü kaydedildi. Bu vazife kapsamında 2012 yılında Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde binlerce öğretim üyesinin katılımıyla çok sayıda soru hazırlama çalıştayının düzenlendiği ve binlerce soru elde edildiği belirtilen açıklamada, "Önümüzdeki yıllarda tüm sınavlarını elektronik ortamda yapmayı planlayan kurumumuz, bu amacı doğrultusunda da üniversitelerimizin öğretim üyeleriyle soru hazırlama çalıştaylarına devam edecektir. Haberde mevzu, bahis edilen soru hazırlama işi Merkezimiz tarafından bir 'yük' olarak görülmemekte tersine yasal mesuliyet olarak kabul edilmektedir. Soruların TÜBİTAK tarafından hazırlanacağına ilişkin olarak herhangi bir karar, kurumumuza ulaşmış bilgi veya vesika bulunmamaktadır. ÖSYM bundan evvel olduğu gibi bundan sonrada hak ve hak ölçüsüne göre sınav yapmaya ve mevzuat kapsamında en etkin şekilde ölçme işlevini sağlayacak sınavları oluşturmaya ve geliştirmeye devam edecektir. Bu türden kamuoyunu yanıltıcı haberlerin gazetecilik etiği ile bağdaşmadığını bir kez daha hatırlatır, kamuoyunun sadece ÖSYM tarafından yapılan açıklamalara sayg?nl?k etmelerini önemle duyururuz" denildi.