PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : YKS ne zaman açıklanacak? 2018 YKS, TYT, AYT, YDT sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu


Hulusi
08.Ocak.2019, 22:37
YKS ne vakit açıklanacak? 2018 YKS, TYT, AYT, YDT sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu

Üniversitede eğitim almak isteyen bir milyonun üzerinde namzet YKS'de ter döktü. Tercih işlemlerini tamamlamak isteyen öğrenciler YKS sonuçları ne vakit açıklanacak merak ediyor. ÖSYM tercih kılavuzunu yayımladı ve YKS, TYT, AYT, YDT netice tarihi belli oldu.

Peki YKS ne vakit açıklanacak?

Gözler ÖSYM’den istikbal sınav sonuçları açıklamasına çevrildi. YKS, TYT, YDT ve AYT sonuçları ÖSYM sınav takvimine göre 31 Temmuz’da açıklanacak. Öğrenciler YKS sonuçlarını AİS üzerinden öğrenebilecek. Adaylar sabırsızlık sonuçlara göre sıralamalarını merak ediyor. Sonuçların açıklanmasının ardından tercihler, 07-14 Ağustos tarihlerinde tekrar AİS üzerinden alınacak.

TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), geçtiğimiz günlerde düzenlenen üniversite giriş sınavı YKS sorularını ve cevaplarını yayınladı. Hatırlanacağı üzere üniversite sınav sisteminde bu y?l değişiklik yapılmıştı. Geçmiş yıllara nazaran fen bilimleri ve sosyal bilimler sınavları basit bulunmuştu. Üniversite hayali kuranlar internet üzerinden ÖSYM namzet işlemleri sistemine giriş yaparak 2018 AYT, TYT, YDT sorularına ve cevaplarına bakmak, puanlarını tahmin etmek istiyor. YKS sonuçlarının ise 31 Temmuz’da açıklanması bekleniyor.

HAM PUAN NASIL HESAPLANIR?

Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenir, doğru yan?t sayısından yanlış yan?t sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan (adayın net sayısı) bulunur. TYT puanının hesaplanabilmesi için adayların Temel Matematik Testi veya Türkçe Testinde en az 0,5 ham puan almış olmaları gerekmektedir. AYT ve YDT'de ağırlıklı puanların hesaplanabilmesi için adayların ilgili testlerin en az birinden, en az 0,5 ham puan almış olmaları gerekmektedir.