PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ömmsye Lise Mezunu Olarak Girdiğini Zannederken, Lisans Mezunu Gösterilmiş


Hulusi
08.Ocak.2019, 22:36
Kayseri'de Özürlü Memur Seçme Sınavı'na (ÖMSS) girerek 60 puan saha görme engelli, 27 yaşındaki Murat Çakır, başvuru sırasında görevlinin kendisini "Lisans mezunu" göstermesi nedeniyle tercih yapamadı.

Geçen yıl 29 Nisan'da ilk kez yapılan Özürlü Memur Seçme Sınavı'na (ÖMSS) girmek için Kayseri Erciyes Üniversitesi kampus alanında hizmet veren ÖSYM Bürosu'na giden Murat Çakır, kayıt işlemleri sırasında yapılan yanlışlığın geleceğine mal olduğunu savundu. Çakır, "Evraklarımı tamamladıktan sonra sınav kayıt işlemlerini yaptırmak için ÖSYM Bürosu'na gittim ve evraklarımı oradaki memura teslim ettim. Memur sınav bilgilerimde yanlışlık yapmış. Ben sınava idadi mezunu olarak başvurmuştum ama kaydım önlisans mezunu olarak yapılmış. Bu durumu başvuru sırasında ayr?m etmedim ve sınava da böylece önlisans mezunu olarak girmişim" dedi.

Girdiği sınavdan 60 puan almasına çok sevindiğini belirten Çakır, bu puanla aka olasılıkla iş sahibi olabileceğini düşündüğünü tercih yapılması sırasında kayıtların aksine 'lisans mezunu' olmadığı için tercih yapamadığını söyledi. Murat Çakır, "Bugüne kadar idadi mezunu olarak başvuru yaptığımı sanıyordum. Ne yazık ki oradaki bir memurun hatası hayatımı ve umutlarımı kararttı. O an ne yapacağımı bilemedim ve yıkıldım" dedi.

Kendisinden daha düşük puan saha engellilerin Kayseri'de işe alındığını anlatan Murat Çakır, BİMER'e (Başbakanlık İletişim Merkezi)ne başvuru yaptığını, ÖSYM yetkililerinin kendisine telefonla aradığını belirerek, "ÖSYM yetkilileri, hiçbir şey olmamış gibi 'Üzülme, seneye bir kez daha girersin' dediler. Adeta benimle alay ettiler. Ben işsizim ve görme özürlüyüm. Ailemin maddi durumu iyi değil. Aka umutlarla girmiştim o sınava. Ama başkasının yaptığı hatanın bedelini ben ödedim. Bana kaybettiğim zamanı ve yıkılan umutlarımı nasıl art verecekler? Yetkililerden duyarlı olmalarını ve bana yardımcı olmalarını istiyorum. Çünkü hem maddi hem de manevi zor durumdayım."